Svet

Mask reagovao na snimak demokratskog potpredsedničkog kandidata: Tim Volc je tako glup (VIDEO)

Američka Demokratska partija postala je vatreni obožavalac cenzure, ocenio je vlasnik "Tesle", komentarišući deo iz intervjua sa Timom Volcom, u kojem kaže da se "garancija slobode govora ne odnosi na dezinformacije ili govor mržnje"
Mask reagovao na snimak demokratskog potpredsedničkog kandidata: Tim Volc je tako glup (VIDEO)© Win McNamee/Getty Images

Američki milijarder Ilon Mask ocenio je da je demokratski kandidat za potpredsednika SAD i guvernera Minesote Tim Volc "glup", komentarišući njegove stavove o borbi protiv dezinformacija.

Naime, na Iksu je objavljen deo iz intervjua sa Volcom u kojem kaže da se "garancija slobode govora ne odnosi na dezinformacije ili govor mržnje".

Jedan od korisnika Iksa, koji je podelio video, postavio je pitanje "ko će odlučivati šta se smatra dezinformacijom, a šta ne".

"On je tako glup", prokomentarisao je Mask video, uz emotikon koji se smeje.

Kako je dodao, američka Demokratska partija postala je vatreni obožavalac cenzure.

"Čudno je da su demokrate nekada bile stranka slobode govora, a sada su postale vatrene pristalice cenzure", prokomentarisao je Mask.

On je prethodno nazvao potpredsednicu i kandidata za lidera Sjedinjenih Država Kamalu Haris "komunistom" posle njenih reči o pravednoj raspodeli. 

"Kamala je bukvalno komunista. Ona želi ne samo jednake mogućnosti, već i jednake rezultate", napisao je Mask na Iksu.

On je tako reagovao na objavu jednog korisnika Iksa, koji je naveo da Harisova često koristi fraze "fer raspodela" i "jednakost", što ukazuje na njene komunističke stavove.

Prema rečima autora posta, ona je ponovila ideju Karla Marksa, izraženu rečima "od svakog prema njegovim sposobnostima, svakom prema njegovim potrebama".

Predsednički izbori u SAD održaće se 5. novembra, a Demokratsku stranku će predstavljati Kamala Haris, koja je obezbedio podršku 99 odsto demokratskih delegata, koji su učestvovali u onlajn glasanju.

Za svog potpredsedničkog kandidata izabrala je guvernera Minesote Tima Volca.

Republikanska partija je nominovala Donalda Trampa kao kandidata za najviše mesto u američkoj vladi, a on je izabrao senatora Džejmsa Dejvida Vensa za svog potpredsednika u predsedničkoj trci. 

image