Svet

Lažov i(li) dezerter: Raskrinkana ružna tajna kandidata za potpredsednika SAD

Bilo je potrebno manje od jednog dana da na videlo ispliva tajna "potpredsednika" Kamale Haris
Lažov i(li) dezerter: Raskrinkana ružna tajna kandidata za potpredsednika SADGetty © Andrew Harnik / Staff

Kandidat Demokratske stranke za predsednika SAD Kamala Haris objavila je u utorak uveče da je izabrala guvernera Minesote Tima Volca (60) za svog kandidata za potpredsednika na novembarskim izborima.

Bilo je potrebno manje od jednog dana da se sazna da je "potpredsednik" godinama lagao da je napustio Nacionalnu gardu sa rangom višeg podoficira.

Kako prenosi "Njujork post", ražalovan je sa mesta savetnika komandanta jer je pobegao kada je njegova jedinica pozvana da služi u Iraku 2005. godine.

"Odgmizao je kroz vrata", rekla su dvojica njegovih kolega iz Garde, Tomas Berends i Pol Her, obojica u penziji. Ostavio je na cedilu jedinicu koja se pripremala za rat, dodao je Berends koji je "uskočio" umesto Volca.

On je kukavica, rekao je Berends. "Imao je priliku da služi svojoj zemlji i 'odj***o" je Sjedinjene Države. To nije osoba koju bih izabrao da se kandiduje za potpredsednika."

Takođe se ispostavilo da Volc nikada nije ni služio u borbi, za razliku od Trampovog izbora za potpredsednika Džej Di Vensa koji je služio sa marincima u Iraku.

image