Svet

Levičarski poziv na mir: Laburistički odbornik poziva na klanje desničara (VIDEO)

Skup za mir levičarskih aktivista zamišljen kao dostojanstveni protest protiv desničara nije baš protekao po planu
Levičarski poziv na mir: Laburistički odbornik poziva na klanje desničara (VIDEO)Getty © PA Wire - PA Images / Contributor

Laburistička partija suspendovala je političara koji je na kontramitingu levice pozvao na ubistvo svih demonstranata koji se protive migrantskoj politici Britanije.

Riki Džouns, odbornik iz redova laburista, snimljen je kako na protestu u istočnom Londonu - organizovanom kako bi se zaustavili "desničarski demonstranti" da ne napadaju hotele u kojima se nalaze tražioci azila i kancelarije advokata koji zastupaju azilante - viče: "Treba svima da im prerežemo grlo".

"Ovo ponašanje je potpuno neprihvatljivo i neće se tolerisati. Odbornik je suspendovan iz stranke", saopštili su laburisti, a preneo "Independent".

Stotine ljudi okupilo se u istočnom Londonu, u sredu uveče nakon što je vlada tvrdila da se priprema za "100 nereda" širom Engleske i Velsa.

I dok su mediji slavili "skupove mira" i otpor "desničarima" i "rasistima" koji su, navode, izazvali haos u zemlji, Džouns je poručio: "Ove ljude zabole za to koga povređuju... oni su odvratni, gadni fašisti. Treba svima da im prerežemo grlo i rešimo ih se."

Protesti, nemiri i sukobi između različitih etničkih grupa počeli su prošle nedelje nakon masovnog ubistva dece u Engleskoj koje je izveo napadač "migrantskog" porekla.

image