Svet

Belorusija raspoređuje tenkove na granici sa Ukrajinom (VIDEO)

Jedinice jedne od mehanizovanih formacija spremne su za izvršenje zadataka koje su im dodeljene, saopštila je pres služba Ministarstva odbrane Belorusije

Beloruske tenkovske posade premestile su se na granicu sa Ukrajinom kako bi ojačale grupisanje trupa i odgovorile na eventualne provokacije, saopštila je danas pres služba Ministarstva odbrane Belorusije.

"Jedinice jedne od mehanizovanih formacija spremne su za izvršenje zadataka koje su im dodeljene. Vojno osoblje ukrcava vojnu opremu na železnički transport i počinje kombinovani marš ka određenim zonama", navodi se u saopštenju.

Uz saopštenje, objavljen je i snimak tenkova na železničkim peronima.

Prethodno je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko naredio Ministarstvu odbrane da poveća vojno prisustvo u južnim regionima zemlje koji se graniče sa Ukrajinom.

"Uzimajući u obzir razvoj situacije u Ukrajini, kao i u Kurskoj oblasti Rusije, glavnokomandujući Oružanih snaga je dao uputstva da se pojača grupisanje trupa na Gomeljskom i Mozirskom taktičkom pravcu kako bi se odgovorilo na bilo kakve moguće provokacije", navodi se u saopštenju ministra odbrane Belorusije Viktora Hrenjina.

On je naglasio da beloruska vojska pažljivo prati situaciju i da je spremna da odgovori na sve promene.

Glavnokomandujući beloruskih oružanih snaga dobio je instrukcije da pojača grupisanje trupa na Gomeljskom i Mozirskom taktičkom pravcu, na istoku Belorusije, kako bi se odgovorilo na eventualne provokacije.

image