Svet

Izvinite, gospodine, da li ste trudni? Britanski lekari dobili nove (politički korektne) smernice

Radiolozi su sada obavezni da provere da li su svi pacijenti, stari između 12 i 55 godina - trudni
Izvinite, gospodine, da li ste trudni? Britanski lekari dobili nove (politički korektne) smernice© Hulton Archive / Handout

Britanskim lekarima i medicinskom osoblju rečeno je da pitaju muškarce da li su trudni pre snimanja, piše "Telegraf".

U okviru smernica za "inkluzivnost", radiografima u više bolnica je rečeno da moraju da provere da li su pacijenti starosti od 12 do 55 godina trudni, bez obzira na pol.

Smernice su napisane nakon incidenta u kojem je trans muškarac koji nije znao da je trudan, otišao na CT skeniranje. Cilj "inkluzivnih smernica" je da obuči  osoblje Nacionalne zdravstvene službe da "ne donosi pretpostavke" o ljudima i uključe transrodne, nebinarne i interseksualne pacijente.

Radiografi su listu rekli da su mere dovele do toga da su muškarci napuštali zakazane preglede, dok su žene završavale u suzama zbog "invazivnih" pitanja o plodnosti.

Pacijenti su takođe primorani da popunjavaju formulare za trudnoću i navedu pol pri rođenju, željeno ime i zamenice i čitaju "smešne" izjave o ljudima koji su rođeni sa varijacijama u polnim karakteristikama.

Aktivisti upozoravaju da je praksa "ponižavajuća" za pacijente i pozvali medicinske zvaničnike Ujedinjenog Kraljevstva da se "vrate zdravom razumu".

image