Svet

Hezbolah izmestio osoblje i operativne kapacitete iz Bejruta

Hezbolah je najavio da će napasti Izrael u znak odmazde na napad na jug Libana i zbog ubistva Šukra, navodeći da će Izrael "platiti"
Hezbolah izmestio osoblje i operativne kapacitete iz Bejrutawww.globallookpress.com © Marwan Naamani

Hezbolah je izmestio osoblje i kompletne operativne kapacitete iz Bejruta, uključujući i svoje političko krilo, preneo je danas "Tajms ov Izrael", pozivajući se na libanske medije.

Neposredno nakon ubistva vojnog komandanta Hezbolaha Fuada Šukra u Bejrutu, do koga je došlo ranije ovog meseca, Hezbolah je započeo premeštanje osoblja iz predgraća Daijeh u očekivanju mogućih izraelskih napada.

Hezbolah je najavio da će napasti Izrael u znak odmazde na napad na jug Libana i zbog ubistva Šukra, navodeći da će Izrael "platiti".

Izraelski ministar odbrane Joav Galant izjavio je danas da će njegova zemlja delovati na do sada nezabeležen način ukoliko je napadnu Iran i Hezbolah, dodajući da se Izrael bori za opstanak u "neprijateljskom okruženju".

Prethodno je ubistvo Hanijea i visokog vojnog komandanta Hezbolaha Šukra podstaklo zabrinutost da će se sukob u Gazi proširiti na region.

Petorica pripadnika američkih snaga su povređeni u ponedeljak, kada su dve rakete "kaćuša" ispaljene na vazdušnu bazu Ain el Asad u zapadnom Iraku.

image