Svet

Donald Tramp objasnio zašto je zvučao "čudno" tokom intervjua sa Ilonom Maskom

Predsednički kandidat je govorio i o demokratskoj kandidatkinji na izborima, Kamali Haris, i rekao da je ona uništila Kaliforniju, u kojoj je obavljala funkciju državnog tužioca
Donald Tramp objasnio zašto je zvučao "čudno" tokom intervjua sa Ilonom Maskom© © Tanjug/AP/Matt Rourke

Republikanski predsednički kandidat SAD Donald Tramp izjavio je da postoji tehnički razlog zašto je zvučao "čudno" tokom intervjua sa milijarderom Ilonom Maskom.

"Nažalost, zbog složenosti moderne opreme i tehnologije mobilnih telefona, moj glas je u određenim delovima bio pomalo drugačiji i čudan. Zbog toga smo objavili pravi i savršeni snimak razgovora", napisao je Tramp na društvenoj mreži "Istina", nakon komentara da je tokom intervjua šaptao i mrmljao, piše "Njuzvik".

Tramp je na svom nalogu na Iksu, podelio novi snimak dvosatnog razgovora, na kome njegov glas zvuči mnogo oštrije.

Razgovor je prvobitno emitovan uživo na Iksu, koji je u Maskovom vlasništvu.

Intervju je kasnio više od 40 minuta a, prema Maskovom mišljenju, u pitanju su bili "masovni sajber napadi", iako uzrok kvara nije bio sasvim jasan.

Tramp je razgovor započeo prepričavanjem neuspelog atentata 13. jula, na mitingu u Batleru u Pensilvaniji, koji će, kako je rekao, ponovo posetiti u oktobru.

Potom je govorio o svojim antiimigracionim stavovima, upozoravajući na "nepoštene" ljude, koji pokušavaju da uđu u zemlju preko američko-meksičke granice.

Tramp je govorio i o demokratskoj kandidatkinji na izborima, Kamali Haris, i rekao da je ona "uništila" Kaliforniju u kojoj je obavljala funkciju državnog tužioca, a kasnije je bila i senator ove države.

Mask je rekao da bi mogao da pomogne u budućoj Trampovoj administraciji kao član "komisije za efikasnost vlade".

"Voleo bih to. Ti si najveći rezač", rekao je Tramp, aludirajući na Maskovu sklonost ka masovnim otpuštanjima.

image