Svet

Kim Dotkom: Rusija će zapleniti sve oružje koje su SAD i NATO zemlje isporučile Ukrajini

Finsko-nemački tehnološki biznismen se osvrnuo na vojnu paradu koju su organizovali talibani u Avganistanu, sa zaplenjenim američkim oružjem u toj zemlji, uporedivši sa situacijom u Ukrajini
Kim Dotkom: Rusija će zapleniti sve oružje koje su SAD i NATO zemlje isporučile UkrajiniGetty © Ali Cura/Anadolu

Rusija će zapleniti sve oružje koje su SAD i druge NATO zemlje isporučile Ukrajini, objavio je finsko-nemački tehnološki biznismen Kim Dotkom na Iksu.

"Talibani u Avganistanu organizuju ogromnu vojnu paradu sa američkom vojnom opremom vrednom 85 milijardi dolara koju su ostavili Džozef Bajden i Kamala Haris. U bliskoj budućnosti Rusija će preuzeti sve što su američka vojska i NATO isporučili Ukrajini", napisao je Dotkom na Iksu.

Naime, talibani su juče obeležili treću godišnjicu dolaska na vlast u Avganistanu.

U jeku proslave širom zemlje, održana je vojna parada u bivšoj američkoj vazdušnoj bazi u Bagramu, gde je, kako prenosi AP, bio izložen deo vojne opreme koju su ostavile snage SAD i NATO-a, uključujući helikoptere, vojna vozila "humve" i tenkove.

U međuvremenu, ruske snage redovno uspevaju da unište, a takođe i zarobe oružje koje su Ukrajini isporučile  NATO zemlje u sklopu vojne pomoći toj zemlji.

Od maja do jula u Moskvi je održana izložba trofeja naoružanja i vojne opreme koju su zaplenile Oružane snage Rusije na teritoriji Ukrajine.

Izložbu je posetilo više od 1,3 miliona ljudi u ruskoj prestonici, na kojoj su bila izložena 33 modela vojnih vozila proizvedenih u SAD, Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Francuskoj, Švedskoj, Austriji, Australiji, Finskoj, Turskoj, Češkoj i Ukrajini.

Ranije danas, Rojters je preneo da će Dotkom, koji se suočava sa optužbama u vezi sa ugašenom veb stranicom za razmenu datoteka "Mega aploud", biti izručen Sjedinjenim Američkim Državama sa Novog Zelanda.

image