Svet

Tramp zaradio 300 hiljada dolara od prodaje Biblija

Ograničeno izdanje Biblije sa Trampovim ličnim potpisom prodaje se za 1.000 dolara po komadu
Tramp zaradio 300 hiljada dolara od prodaje Biblija© Photo By Al Drago/CQ Roll Call

Republikanski predsednički kandidat i bivši predsednik SAD Donald Tramp zaradio je 300.000 dolara od prodaje "Grinvud Biblije" i poseduje kriptovalute u vrednosti do 5 miliona dolara, preneo je "En-Bi-Si njuz" pozivajući se na njegova lična finansijska dokumenta.

U izveštaju koji je objavila Federalna izborna komisija otkriveno je da je predsednikovo odmaralište Mar-a-Lago na Floridi zaradilo skoro 57 miliona dolara od prošle godine, dok je Trampov Nacionalni golf klub u Nju Džersiju prikupio preko 37 miliona dolara "prihoda od golfa".

"En-Bi-Si njuzu" je zapalo za oko da je bivši – i potencijalno budući – američki predsednik zaradio 300.000 dolara od prodaje "Grinvud Biblije", prilagođenog izdanja koje se prodaje za 59,99 dolara i sadrži rukom pisan stih "Bože  blagoslovi SAD" kantri pevača Lija Grinvuda.

Ograničeno izdanje Biblije sa Trampovim ličnim potpisom prodaje se za 1.000 dolara po komadu.

Tramp je procenio da u kripto valutama ima "između 1 i 5 miliona dolara". Iako je u početku kriptovalute nazivao "prevarom", nedavno je u govoru istakao da SAD treba da predvode tu industriju kako ih ne bi pretekla Kina. 

Pravni problemi u Njujorku, koje je Tramp nazvao politički motivisanim lovom na veštice, napravili su bivšem predsedniku trošak od oko 100 miliona dolara, navodi se u dokumentaciji.

Trampova supruga Melanija zaradila je preko 330.000 dolara od ugovora o licenciranju za prodaju NFT-a, dok je plaćena preko 237.000 dolara za govor u organizaciji "Log kabin repablikans" koja se bavi pravima LGBT osoba u SAD.

Kamala Haris, potpredsednica SAD i demokratska kandidatkinja, podnela je izveštaj za 2023. u maju. U njemu je otkriveno da je Kamala zaradila oko 8.000 dolara honorara od dečje slikovnice koju je napisala 2019. godine, kao i "manju sumu" od memoara "Istine koje čuvamo". Takođe je prijavila da je dobila karte za koncert Bijonse, vredne više od 1.600 dolara, i to kao poklon od same pevačice.

image