Tramp zaradio 300 hiljada dolara od prodaje Biblija

Ograničeno izdanje Biblije sa Trampovim ličnim potpisom prodaje se za 1.000 dolara po komadu

Republikanski predsednički kandidat i bivši predsednik SAD Donald Tramp zaradio je 300.000 dolara od prodaje "Grinvud Biblije" i poseduje kriptovalute u vrednosti do 5 miliona dolara, preneo je "En-Bi-Si njuz" pozivajući se na njegova lična finansijska dokumenta.

U izveštaju koji je objavila Federalna izborna komisija otkriveno je da je predsednikovo odmaralište Mar-a-Lago na Floridi zaradilo skoro 57 miliona dolara od prošle godine, dok je Trampov Nacionalni golf klub u Nju Džersiju prikupio preko 37 miliona dolara "prihoda od golfa".

"En-Bi-Si njuzu" je zapalo za oko da je bivši – i potencijalno budući – američki predsednik zaradio 300.000 dolara od prodaje "Grinvud Biblije", prilagođenog izdanja koje se prodaje za 59,99 dolara i sadrži rukom pisan stih "Bože  blagoslovi SAD" kantri pevača Lija Grinvuda.

Ograničeno izdanje Biblije sa Trampovim ličnim potpisom prodaje se za 1.000 dolara po komadu.

Tramp je procenio da u kripto valutama ima "između 1 i 5 miliona dolara". Iako je u početku kriptovalute nazivao "prevarom", nedavno je u govoru istakao da SAD treba da predvode tu industriju kako ih ne bi pretekla Kina. 

Pravni problemi u Njujorku, koje je Tramp nazvao politički motivisanim lovom na veštice, napravili su bivšem predsedniku trošak od oko 100 miliona dolara, navodi se u dokumentaciji.

Trampova supruga Melanija zaradila je preko 330.000 dolara od ugovora o licenciranju za prodaju NFT-a, dok je plaćena preko 237.000 dolara za govor u organizaciji "Log kabin repablikans" koja se bavi pravima LGBT osoba u SAD.

Kamala Haris, potpredsednica SAD i demokratska kandidatkinja, podnela je izveštaj za 2023. u maju. U njemu je otkriveno da je Kamala zaradila oko 8.000 dolara honorara od dečje slikovnice koju je napisala 2019. godine, kao i "manju sumu" od memoara "Istine koje čuvamo". Takođe je prijavila da je dobila karte za koncert Bijonse, vredne više od 1.600 dolara, i to kao poklon od same pevačice.