Tramp: Mnogo bolje izgledam od Kamale Haris

Magazin "Tajm" objavio je njen crtež na naslovnoj strani pošto su je slikali mnogo puta, ali to nije uspelo, pa su morali da angažuju crtača, kazao je Tramp

Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp izjavio je na predizbornom skupu u Pensilvaniji da bolje izgleda od najverovatnijeg predsedničkog kandidata Demokratske partije, Kamale Haris.

"Mnogo bolje izgledam od nje. Magazin 'Tajm' objavio je njen crtež na naslovnoj strani pošto su je slikali mnogo puta, ali to nije uspelo, pa su morali da angažuju crtača", kazao je Tramp na predizbornom skupu u gradu Vilks-Bari u Pensilvaniji, prenosi portal Hil.

On se upitao i šta se desilo sa predsednikom Džozefom Bajdenom.

"Ja sam se kandidovao protiv Bajdena, a sada se pojavio neko drugi. Protiv koga se ja to sada borim, ko je, dođavola, Haris", upitao je Tramp.

Osvrnuo se i na stavove Harisove prema pitanjima imigracije, kriminala, spoljne politike i posebno ekonomije.

"Nakon što je izazvala katastrofalnu inflaciju, drugarica Kamala najavila je da želi da uvede socijalističku kontrolu cena", kazao je Tramp, i nazvao to "Madurovim planom u stilu starog Sovjetskog Saveza".

Nakon njegovih izjava na izbornom skupu u Pensilvaniji, iz štaba Haris oglasili su se saopštenjem u kojem su naveli da je to bio "još jedan miting, ali isti stari šou".

Portparol kampanje Harisove, Džozef Kostelo, rekao je da Tramp, "pošto ne može da proda svoj opasni Projekat 2025, kojim bi povećao poreze porodicama zaposlenih za 3.900 dolara i ne uspeva da oduzme slobode, pribegava lažima i lepljenju etiketa".

Tramp misli da će lakše pobediti Harisovu

Tramp je izjavio da veruje da će lakše pobediti na izborima Kamalu Haris kao demokratskog predsedničkog kandidata nego da je to aktuelni predsednik Džozef Bajden, nazivajući Haris "radikalnom" i "ludom".

Tramp je na predizbornom skupu u američkoj državi Pensilvaniji nastavio da napada Haris na ličnoj osnovi, a neki politički analitičari ocenjuju da bi takvi komentari mogli da naškode Trampu kada je reč o pridobijanju podrške umerenih glasača, prenosi Rojters.

"Jeste li je čuli kako se smeje? To je smeh lude osobe", rekao je Tramp govoreći o Kamali Haris.

Nakon ovih Trampovih izjava, iz predizbornog štaba Haris saopšteno je da je to bio "još jedan miting, ali isti stari šou" i najavljeno da će Haris danas održati predizborni miting u Pitsburgu, u zapadnoj Pensilvaniji.

Pensilvanija je bila jedna od tri države, zajedno sa Viskonsinom i Mičigenom, koje su pomogle Trampovoj pobedi 2016. godine.

Prema anketi "Ipsosa" objavljenoj početkom avgusta, Haris vodi na nivou SAD ispred Trampa sa 42 odsto podrške, dok bivši američki predsednik ima podršku 37 odsto birača.