Svet

Maduro: Pitanje je vremena kada će Putin poraziti Ukrajinu

Rusija će uspeti da postigne svoje ciljeve u vezi sa denacifikacijom Ukrajine, ocenio je predsednik Venecuele
Maduro: Pitanje je vremena kada će Putin poraziti UkrajinuGetty © Jesus Vargas / Stringer

Poraz Ukrajine je pitanje vremena, već izgleda kao gubitnik u "agresivnom ratu protiv Rusije", rekao je venecuelanski predsednik Nikolas Maduro u programu emisije "Sa Madurom+".

"Pitanje je vremena kada će Ukrajina biti poražena. Pitanje je vremena kada će Putin postići svoje ciljeve u vezi sa denacifikacijom Ukrajine. Oni će to uraditi", izjavio je on. 

Prema njegovim rečima, Zapad snosi odgovornost za akcije Kijeva koje se tiču napada na nuklearne objekte. Kako je rekao, "Sjedinjene Države i Evropa moraju da zaustave terorističke planove Vladimira Zelenskog u vezi sa nuklearnim elektranama i da garantuju politički dijalog", kao i to "da će se Ukrajina predati i da će se nacizam u njoj završiti".

Poslednjih dana, podsetimo, ruska strana upozoravala je da Oružane snage Ukrajine planiraju da napadnu Zaporošku i Kursku nuklearku radioaktivnim oružjem. Ruski podaci ukazuju da Kijev želi da optuži Rusiju da je sama gađala svoje nuklearne objekte kako bi navodno opravdala neke buduće napade po ukrajinskom nuklearnom sistemu.

Moskva je upozorila da će, u slučaju napada na njene nuklearne objekte, preduzeti žestoke vojne i vojno-tehničke mere protiv Kijeva.

image