Svet

Robert Kenedi Mlađi se povlači iz predsedničke trke, podržao Trampa

Tramp je ranije rekao da bi razmotrio imenovanje Kenedija na neku funkciju u njegovom predsedničkom kabinetu, ukoliko bi ga on podržao na izborima u novembru
Robert Kenedi Mlađi se povlači iz predsedničke trke, podržao Trampa© Tanjug/Steve Marcus/Las Vegas Sun via AP

Nezavisni kandidat Robert Kenedi Mlađi se povukao iz trke za predsednika SAD i podržao je kandidata Republikanske partije Donalda Trampa.

"Ne prekidam svoju kampanju, već je samo suspendujem i ne završavam. Moje ime će ostati na glasačkom listiću u većini država", rekao je on govoreći na događaju u Arizoni.

"U svom srcu više ne verujem da imam realan put do izborne pobede uz ovu nemilosrdnu, sistematsku cenzuru i kontrolu medija. Tako da ne mogu, čiste savesti, da tražim od svog osoblja i volontera da nastave da rade svoje duge sate, ili da tražim od svojih donatora da nastave da daju kada ne mogu iskreno da im kažem da imam pravi put do Bele kuće", rekao je Kenedi Mlađi.

U podnesku pred sudom u Pensilvaniji Kenedijev tim je zatražio da bude uklonjen sa glasačkih listića u Pensilvaniji.

Kenedi će održati govor u Arizoni kako bi pojasnio sadašnji istorijski trenutak i njegov put napred.

Kandidat za predsednika SAD iz Republikanske partije, bivši američki lider Donald Tramp, zahvalio je na podršci Robertu Kenediju Mlađem.

"Upravo smo dobili veoma dobru podršku od Roberta Kenedija Mlađeg Bobija i o tome ću razgovarati kasnije", rekao je Tramp tokom govora u Las Vegasu.

Tramp će kasnije održati miting u susednom Glendejlu. Njegova kampanja je najavljivala da će mu se pridružiti "specijalni gost", ali nije potrvdila da li će Kenedi Mlađi biti taj gost.

Pre godinu dana retko ko bi pomislio da će član najpoznatije porodice privržene Demokratskoj stranci raditi na tome da uz Trampa izbaci Kamalu Haris iz Bele kiće.

Naveo je da ga principi zbog kojih je napustio Demokratsku stranku primoravaju da podrži republikanskog kandidata.

"Bili smo partija radničke glase i zalagali se za transparentnu vladu. To je bila partija demokratije. Napustio sam je u oktobru jer se toliko udaljila od vrednosti uz koje sam odrastao. Postala je partija rata, cenzure, korupcije i bogatstva", naglasio je Rober F. Kenedi Mlađi.

Kenedi je danas pak rekao da je jedan od razloga zašto će podržati Trampa to što su republikanci spremni da pregovaraju sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Tramp je ranije rekao da bi razmotrio imenovanje Kenedija na neku funkciju u njegovom predsedničkom kabinetu, ukoliko bi ga on podržao na izborima u novembru.

image