Svet

Direktor CIA u Prištini: Sastao se sa Vjosom Osmani i šefom prištinske obaveštajne službe

Američka ambasada u Prištini nije ranije potvrdila Bernosvu posetu Kosmetu, a RSE navodi da za to nisu dobili potvrdu ni iz predsedništva tzv. Kosova, niti iz ministarstva unutarnjih poslova
Direktor CIA u Prištini: Sastao se sa Vjosom Osmani i šefom prištinske obaveštajne službewww.globallookpress.com © Ron Sachs - CNP

Direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Vilijam Berns snimljen je danas kako ulazi u zgradu predsedništva tzv. Kosova.

Sastanak je završen nešto posle 16 časova, javila je prištinska "Koha". 

O samom sastanku malo se zna, ali ovaj albanski medij navodi da je razgovoru sa Vjosom Osmani prisustvovao američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer, kao i direktor Kosovske obaveštajne agencije Petrit Ajeti.

Novinarima nije bilo dozvoljeno da priđu zgradi Predsedništva gde se sastanak odigrao.

Bernsova poseta južnoj srpskoj pokrajini dolazi nakon što je visoki američki obaveštajac boravio u Bosni i Hercegovini i Beogradu.

Američka ambasada u Prištini nije potvrdila Bernosvu posetu Kosmetu, a Radio slobodna Evropa navodi da za to nisu dobili potvrdu ni iz predsedništva tzv. Kosova, niti iz ministarstva unutarnjih poslova.

Međutim, američki vojni avion, kojim je šef CIA navodno doputovao u BiH i Srbiju, viđen je danas u podne na prištinskom aerodromu.

Ekipa RSE snimila je danas poslepodne američki vojni avion parkiran ispred VIP prostora na aerodromu. Veruje se da je Berns tim avionom putovao iz Sarajeva u Beograd.

U međuvremenu, 22. avgusta, taj avion je putovao iz Beograda prema Bugarskoj, Severnoj Makedoniji i konačno Kosovu i Metohiji, prema podacima sa portala za praćenje letova "Flajtradar".

RSE navodi da je na putu koji spaja aerodrom i Prištini primećena kolona vozila, koju je obezbeđivala policija tzv. Kosova.

image