Bugarska partija Preporod šalje delegaciju na forum BRIKS-a u Moskvi

To će biti "prilika za izgradnju diplomatskih odnosa i razvoj potencijalnih partnerstava sa zemljama širom sveta", rekao je lider te bugarske partije Kostadin Kostadinov

Bugarska desničarska partija Preporod, koja je treća po broju poslanika u parlamentu te zemlje, poslaće delegaciju na forum BRIKS-a u Moskvi kasnije ovog meseca, prenosi "Euraktiv".

Zemlje članice BRIKS-a, kojim obe godine predsedava Rusija, sastaće se u Moskvi kako bi razmenili "iskustva i ideje" i izgradili "efikasnu poslovnu komunikaciju sa preduzetnicima u Rusiji i drugim partnerskim zemljama", navodi se na internet portalu partije Preporod.

To će biti "prilika za izgradnju diplomatskih odnosa i razvoj potencijalnih partnerstava sa zemljama širom sveta", rekao je lider te bugarske partije Kostadin Kostadinov.

Istovremeno, on je istakao da spoljna politika Bugarske treba da bude "nezavisna i u skladu samo sa našim nacionalnim interesima".

Kostadinov je rekao i da će njegova stranka, na poziv zamenika ministra Međunarodnog odeljenja Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, poslati delegaciju na samit BRIKS-a u toj zemlji u novembru.

Pre evropskih izbora, delegacija Preporoda prisustvovala je konferenciji vladajuće ruske partije Jedinstvena Rusija, a nakon posete je najavljeno da će ta stranka postati deo grupe desničarske grupe Identitet i demokratija u Evropskom parlamentu.

Preporod je trenutno deo grupe Suverenista u EP, u kojoj se između ostalih nalazi i Alternativa za Nemačku.