Svet

Islamska država preuzela odgovornost za napad na festivalu u Nemačkoj

Mediji su ranije preneli reči očevica, koji je rekao da je napadač prilikom krvavog pira uzvikivao "Alahu Akbar", kao i da je često posećivao lokalnu džamiju u Zolingenu
Islamska država preuzela odgovornost za napad na festivalu u Nemačkoj© Christoph Reichwein/dpa via AP

Teroristička Islamska država preuzela je danas odgovornost za napad u petak uveče na festivalu u nemačkom gradu Zolingenu, kada je napadač nožem ubio tri osobe i ranio osmoro, javlja Rojters. Prema pisanju "Bilda", nemački istražitelji proveravaju ovu informaciju.

Nemački "Velt" je ranije danas preneo izveštaj policije, u kojem se navode reči očevica, koji je rekao da je napadač prilikom krvavog pira uzvikivao "Alahu Akbar", kao i da je često posećivao lokalnu džamiju u Zolingenu.

Za napadačem se još traga, a nemačka policija je saopštila danas da je uhapšen tinejdžer (15) koji se dovodi u vezu sa napadom na festivalu u Zolingenu. Sumnja se da je tinejdžer znao za napad unapred, ali ga nije prijavio policiji, prenosi "Bild".

Policija je na konferenciji za medije navela da postoje indicije da je napadač ubadao žrtve nožem, posebno u vrat.

"Nakon procene prvih slika, pretpostavljamo da se radilo o veoma ciljanom napadu u vrat", rekao je direktor policije Torsten Flajs na konferenciji za novinare.

image