Svet

Ministarstvo energetike Ukrajine: Pred nama je najteža zima do sada

Usled svih dosadašnjih napada ruske armije po ukrajinskim energetskim objektima, iz Kijeva upozoravaju da je na pragu najteža zima u istoriji Ukrajine
Ministarstvo energetike Ukrajine: Pred nama je najteža zima do sadaGetty © Anadolu / Contributor

Ukrajina je možda na pragu najteže zime u svojoj istoriji, rekao je ministar energetike te zemlje German Galuščenko u intervjuu evropskim medijima, prenose RIA Novosti. 

Komentar je usledio nakon jučerašnjeg masovnog napada ruske armije po energetskim objektima u Ukrajini, kada je, ponovo, došlo do oštećenja na energetskim postrojenjima.

Lider kijevskog režima Vladimir Zelenski ocenio je da je to bio jedan od najjačih napada od početka SVO. Ruska strana potvrdila je da su sve mete pogođene i otkrila da su izvedeni napadi po ukrajinskim trafostanicama, i gasnim kompresorskim stanicama.

Ministar energetike Ukrajine potvrdio je na Fejsbuku da je situacija u energetskom sistemu zemlje, nakon jučerašnjeg napada, teška. 

"Utvrđujemo posledice napada. Radimo na njihovoj eliminaciji", napisao je on.

Ipak, Galuščenko je na jako tešku zimu upozoravao i prošle nedelje. On je još tada izjavio da će sledeća zima biti teža nego prethodna zbog svih dosadašnjih ruskih napada po ukrajinskim energetskim objektima.

image