Islamska država Nemačka: Nacistički slogani posle napada u Zolingenu

Kolona je prošla i Ulicom Konrada Adenauera, što je glavna ulica sa brojnim turskim i arapskim kafićima, frizerskim salonima i radnjama, uz povike "Stranci napolje"

Uz povike "Stranci napolje" i najmanje jedan nacistički pozdrav, u nemačkom gradu Zolingenu se dogodilo nekoliko ekstremistričkih incidenata, prilikom demonstracija koje su usledile posle fatalnog napada nožem u kome je preminula jedna muška osoba, prenosi nemački "Špigl".

Policija je protiv učesnika demonstracija podnela nekoliko krivičnih prijava.

Skup je organizovala organizacija pod nazivom "Zolingenski otpor". Brojni učesnici, uglavnom obučeni u crno, marširali su centrom grada. Policija procenjuje da se broj učesnika kretao oko 120, međutim, posmatrači procenjuju da ih je bilo 250.

Na gradskom trgu su se mogle čuti parole poput "Multikulturalni eksperiment je propao" i "Političari imaju krv na rukama".

Uz majice sa logom desničarske ekstremističke partije "Der Drite Veg" (Treći put), mogli su se videti i transparenti AfD-a, kao i transparent sa natpisom "Remigracija sada!", uz mnoštvo nemačkih zastava.

Kolona je prošla i Ulicom Konrada Adenauera, što je glavna ulica sa brojnim turskim i arapskim kafićima, frizerskim salonima i radnjama. Ulicom su odjekivali povici "Stranci napolje".

Demonstracije su nekoliko puta prekidali levičarski demonstranti, koji su skandirali "Nacisti napolje."

Raspoloženje je bilo agresivno i uzavrelo, iako su organizatori demonstracija upozorili da "ne žele da čuju desničarske radikalne parole". Posle tri sata, demonstranti su se razišli.

U petak, na gradskom festivalu u Zolingenu, muškarac je izbo nožem prolaznika. Navodi se da je osumnjičeni 26-godišnji sirijski izbeglica Isa El H, koji se predao policijskoj patroli 24 sata posle napada.

Prema informacijama do kojih je došao ovaj list, njegov DNK je pronađen na oružju kojim je izvršeno ubistvo.

Odgovornost za ovaj napad preuzela je teroristička organizacija Islamska država (IS).