Robert Kenedi Mlađi: Odgovorni za "kovid totalitarizam" moraju biti privedeni pravdi

Kenedi je optužio doktora Faučija i druge da su zloupotrebili svoje pozicije tokom pandemije kovida kako bi uveli "totalitarne kontrole koje nisu zasnovane na nauci"

Pojedinci koji su se bavili "kriminalnim" ponašanjem tokom pandemije i dalje moraju biti pozvani na odgovornost, izjavio je doskorašnji nezavisni predsednički kandidat Robert Kenedi Mlađi.

Kenedi, koji bi mogao da bude postavljen na neku zdravstvenu funkciju u administraciji republikanca Donalda Trampa ako bude pobedio na izborima, nedavno je izjavio da je potrebno "obračunati se sa odgovornima".

Govoreći na "Limitles ekspu", Kenedi je eksplicitno pomenuo glavnog zdravstvenog savetnika predsednika Džozefa Bajdena Entonija Faučija.

"Napisao sam knjigu o Faučiju. To je sjajna knjiga, u njoj ima 2.200 fusnota. Pozvao sam ljude da pronađu probleme sa knjigom, i niko nikada nije ukazao nijednu činjeničnu grešku", rekao je američki političar

On je optužio Faučija i druge da su zloupotrebili svoje pozicije tokom pandemije kovida kako bi uveli "totalitarne kontrole koje nisu zasnovane na nauci".

"To je priča o ljudima koji su umešani u zaista strašno, nemoralno, kriminalno ponašanje", istakao je Kenedi.

Američki političar je rekao da su "veoma efikasni lekovi za kovid postojali od prvog dana. Ali oni to nisu želeli. Želeli su samo vakcinu", rekao je Kenedi, dodajući bi se, da su priznali da je bilo koji drugi tretman efikasan, "ceo projekat vakcine raspao".

Kenedi je dodao da je nakon početka vakcinacije drastično povećan broj slučajeva miokarditisa među mladim ljudima, posebno sportistima.

"U proseku, mislim da je bilo 29 sportista mesečno širom sveta, koji su umrli na terenu. Sada smo došli do stotine mesečno", naglasio je Kenedi.

Nakon što je prošlog meseca podržao kandidaturu Donalda Trampa, Kenedi je izjavio da je spreman da pomogne "da Amerika ponovo bude zdrava".