Svet

Pucnjava kod konzulata Izraela u Minhenu: Osumnjičeni ubijen u razmeni vatre s policijom (VIDEO)

Incident verovatno nije nasumičan - na današnji dan 1972. godine palestinski teroristi uzeli su 11 izraelskih sportista za taoce na Olimpijadi u Minhenu i ubili ih
Pucnjava kod konzulata Izraela u Minhenu: Osumnjičeni ubijen u razmeni vatre s policijom (VIDEO)© Roberto Pfeil/picture alliance via Getty Images

Osumnjičeni za pucnjavu u blizini izraelskog konzulata u Minhenu je ubijen u razmeni vatre sa policijom, saopštio je danas ministar unutrašnjih poslova Bavarske Joahim Herman.

Herman je rekao da je napadač ispalio seriju hitaca, nakon čega su pripadnici snaga bezbednosti uzvratili vatru, a osumnjičeni je preminuo od zadobijenih teških povreda, piše "Bild".

Kako navodi, osumnjičeni se dovezao do Dokumentacionog centra nacionalsocijalizma, otvorenog 2015. noseći dugačak pištolj i potom pucao na obližnju policijsku stanicu.

U akciji je učestvovalo pet policajaca, rekao je potparol snaga bezbebednosti. Helikopter kruži iznad mesta događaja u pokušaju da održi incident pod kontrolom.

U blizini izraelskog konzulata u centru Minhena jutros je odjeknulo nekoliko hitaca. Policija je uputila apel građanima da izbegavaju taj deo grada dok je u toku operacija.

"Na licu mesta imamo brojne hitne službe", objavila je minhenska policija na Iksu. 

Dodali su da su na području Karolinenplaca policijske snage pucale na sumnjivu osobu, koja je tom prilikom pogođena.

Međutim, identitet napadača nije objavljen.

U vazduhu je i policijski helikopter, a ova oblast je trenutno zatvorena.

Pripadnici policije ukazali su na to da se društvenim mrežama već šire dezinformacije, te pozvali građane da ne učestvuju u širenju lažnih vesti i ne objavljuju snimke događaja.

Na današnji dan 1972. godine, inače, palestinski teroristi uzeli su 11 izraelskih sportista za taoce na Olimpijadi u Minhenu i ubili ih.

U međuvremenu je i Ministarstvo spoljnih poslova Izraela potvrdilo da je pucano u blizini njihovog konzulata.

image