Svet

Predstavnik Hamasa: Ruski mediji neće odustati od istine zbog američkih sankcija

Vašington se i dalje ponaša kao svetski policajac i primenjuje dvostruke standarde u odnosu na bilo koji medij, blogere ili aktiviste koji ne dele mišljenje SAD, rekao je predstavnik Hamasa u Alžiru Jusef Hamdan
Predstavnik Hamasa: Ruski mediji neće odustati od istine zbog američkih sankcijaGetty © Jaap Arriens/NurPhoto

Sankcije SAD uvedene medijskoj grupi "Rusija sevodnja" i RT osuđene su na propast i neće ih naterati da odustanu od izveštavanja istine, izjavio je predstavnik palestinskog pokreta Hamas u Alžiru Jusef Hamdan.

"Verujemo da sankcije, koje je američka administracija uvela nekim ruskim kanalima, neće uticati na njih i da ih neće naterati da odustanu od svog izbora da prikazuju istinu. Ovim se neće postići ciljevi onih koji su inicirali te sankcije, a to je da se zamagli i odvrati pažnja od realnosti onoga što se dešava", kazao je Hamdan za RIA Novosti.

On je dodao da se Vašington i dalje ponaša kao "svetski policajac" i da primenjuje dvostruke standarde u odnosu na bilo koji medij, blogere ili aktiviste koji ne dele mišljenje Sjedinjenih Država.

Prema njegovim rečima, takvo ponašanje Amerike imalo je veliki uticaj na to da je Izrael počeo da deluje kao država iznad zakona i raznih kazni međunarodne zajednice, u kojoj je američka administracija hegemon i nameće unapred dogovorene optužbe i kazne protiv onih koji im se protive ili idu protiv njihovih interesa.

Predstavnik Hamasa u Alžiru je naglasio da američka administracija zloupotrebljava svetsko javno mnjenje, optužujući Vašington da obmanjuje svetsku zajednicu kako bi promovisao svoju agendu, što utiče na ugled i samih SAD u svetu i američkim medijima. 

"Stepen štete koju američka administracija sebi nanosi tim ponašanjem, koje predstavlja pravni i politički haos, mnogo je veći od štete koju bi ove sankcije mogle da nanesu onim medijima koji odluče da stanu na stranu istine i brane njihovo gledipte", zaključio je Hamdan.

SAD su uvele sankcije medijskoj grupi "Rusija sevodnja", RIA Novosti, RT, "Sputnjiku" i "Raptliju", a ograničenja se odnose i na glavnu urednicu medijske grupe RT Margaritu Simonjan i na nekoliko glavnih menadžera ovog TV kanala. 

Kao razlog za uvođenje sankcija ističe se navodni "neprijateljski uticaj na predsedničke izbore u Americi". 

image