Svet

Bivši republikanski potpredsednik Dik Čejni će glasati za Kamalu Haris

U 248 godina istorije naše zemlje, nije postojao pojedinac koji je bio veća pretnja po našu republiku od Donalda Trampa, naveo je bivši republikanski potpredsednik
Bivši republikanski potpredsednik Dik Čejni će glasati za Kamalu HarisGetty © Tom Benitez

Bivši potpredsednik SAD Dik Čejni, koji je tu funkciju obavljao za vreme dva predsednička mandata republikanca Džordža Buša Mlađeg, glasaće za Kamalu Haris na predsedničkim izborima.

Njegova ćerka i nekadašnja članica Predstavničkog doma Liz Čejni, koja je podržala Haris u četvrtak, izjavila je da će njen otac glasati za Kamalu tokom intervjua za magazin "Atlantik" na Teksaškom tribjun festivalu u gradu OstinU.

"Dik Čejni će glasati za Kamalu Haris", rekla je Liz publici, na šta je voditelj iznenađeno uzviknuo "vau".

Kao i njegova ćerka, Dik je izraziti kritičar Donalda Trampa, kandidata republikanaca na izborima u novembru.

"U 248 godina istorije naše zemlje, nije postojao pojedinac koji je bio veća pretnja po našu republiku od Donalda Trampa", naveo je bivši republikanski potpredsednik.

Čejni, koji je potpredsedničku funkciju obavljao od 2001. do 2009. godine, je dodao da se Trampu ne sme više poveriti vlast.

"Kao građani, svako od nas ima društvo da zemlju stavi iznad stranačke pripadnosti, kako bismo odbranili naš Ustav. Zato ću glasati za potpredsednicu Kamalu Haris", naveo je Čejni u saopštenju.

Tramp je odgovorio na svojoj platformi, nazivajući bivšeg potpredsednika irelevantnim "republikancem samo po imenu" (RINO), zajedno sa njegovom ćerkom.

image