Svet

Prljavi veš demokrata: Kamalin tata kaže da je ona "izrod", Volcov brat i rođaci podržavaju Trampa

Ako ih najbliža porodica tako vidi, da li bi Amerikanci trebalo da se zamisle?
Prljavi veš demokrata: Kamalin tata kaže da je ona "izrod", Volcov brat i rođaci podržavaju TrampaGetty © Justin Sullivan / Staff

Nakon što je stariji brat guvernera Minesote Tima Volca, Džef javno podržao Donalda Trampa, još jedna prljava porodična bomba eksplodirala je na društvenim mrežama.

Osam članova porodice kandidata demokrata za potpredsednika fotografisalo se sa majicama sa natpisom "Volcovi iz Nebraske za Trampa".

Bio je to samo još jedan potez četkicom na ružnom portretu najčudnijeg izbora za potpredsednika u modernoj političkoj istoriji SAD, piše "Dejli mejl"

Tim Volc "nije osoba koju želite da donosi odluke o vašoj budućnosti", prokomentarisao je Volcov brat. Ako ga njegova porodica tako vidi, da li bi i ostali Amerikanci trebalo da se zapitaju?

Volc je "frizirao" svou biografiju, ulepšao svoju vojnu službu i poduhvate kao trenera i otvoreno je lagao o tretmanima plodnosti svoje žene.

Upitan da objasni zašto je jednom tvrdio da je nosio pištolj "u ratu" iako nikada nije bio u ratnoj zoni, rekao je da je bio idiot.

"Moja žena, nastavnica engleskog, rekla mi je da moja gramatika nije uvek dobra", objasnio je.

Sa druge strane, ni njegova koleginica, potpredsednica SAD Kamala Haris koja je sada kandidat demokrata za predsednika, nije imuna na kritike najbližih - u njenom slučaju, oca.

Naime, otac Kamale Haris, Donald živi blizu nje ali je nikada, od kada je na funkciji potpredsednice, nije posetio.

Bivši profesor ekonomije, koga optužuju da je marksista koji je nudio savetovao korumpiranu vladu Jamajke, nazvao je svoju ćerku "izrodom".

Razlog su Kamalini memoari iz 2019. kada je tadašnja senatorka odbacila ideju da se protivila legalizaciji marihuane.

"To nije istina. Pola moje porodice je sa Jamajke, šališ se?", rekla je ona u jednom podkastu.

"Polovina njene porodice" - u njenom slučaju otac - nije bila impresionirana stereotipnim predstavljanjem Jamajčana kao ljubitelja "trave".

"Moje drage pokojne bake, kao i moji pokojni roditelji, sigurno se sada okreću u grobu. Govoreći u svoje i u ime uže jamajčanske porodice, želim da se kategorički ogradim od ovog izroda", rekao je Donald Haris.

image