Svet

Si i Putin čestitali Kim Džong Unu godišnjicu osnivanja DNR Koreje

Kim je prošle godine obeležio dan osnivanja Severne Koreje 9. septembra paradom paravojnih grupa i diplomatskim razmenama u kojima je obećao da će produbiti veze sa Kinom i Rusijom
Si i Putin čestitali Kim Džong Unu godišnjicu osnivanja DNR KorejeGetty © Kremlin Press Office/Anadolu

Kineski predsednik Si Đinping i ruski predsednik Vladimir Putin uputili su čestitke severnokorejskom lideru Kim Džong Unu povodom godišnjice osnivanja DNR Koreje, objavila je jutros severnokorejska agencija KCNA.

"Dragi druže Kim Džong Un, primite moje iskrene čestitke povodom 76. godišnjice osnivanja Demokratske Narodne Republike Koreje. Odnosi između naših zemalja, zasnovani na dobrim tradicijama prijateljstva i dobrosusedstva, su na visokom nivou, što je u potpunosti potvrđeno našim nedavnim konstruktivnim i smislenim pregovorima u Pjongjangu", naveo je Putin u čestitki.

Ruski predsednik je dodao da je siguran da će "sveobuhvatno strateško partnerstvo između Rusije i Severne Koreje biti ojačano, zahvaljujući njihovim zajedničkim naporima".

Si je u svojoj poruci pozvao na dublju stratešku komunikaciju i saradnju sa Severnom Korejom.

Prošle godine, Kim je obeležio dan osnivanja Severne Koreje 9. septembra paradom paravojnih grupa i diplomatskim razmenama u kojima je obećao da će produbiti veze sa Kinom i Rusijom.

image