Svet

Elton Džon: Trampov nadimak za Kim Džong Una - "Roket men" je urnebesan

Upitan o predstojećim predsedničkim izborima u SAD, pevač nije podržao nijednog kandidata
Elton Džon: Trampov nadimak za Kim Džong Una - "Roket men" je urnebesanGetty © Jeff Kravitz / Contributor

Pevač Elton Džon rekao je da je nadimak koji je bivši predsednik SAD Donald Tramp inspirisan njegovom pesmom dao lideru Severne Koreje Kim Džong Unu - "Roket Men" (čovek-raketa) urnebesan, prenosi britanski "Gardijan".

Tramp je često koristio taj nadimak, uključujući i tokom diplomatske krize između SAD-a i Severne Koreje 2017. godine, kada je u obraćanju Ujedinjenim nacijama rekao da je "Roket Men na ličnoj samoubilačkoj misiji".

Prema memoarima Majka Pompea iz 2022. godine, Tramp je na kraju Kimu sam objasnio značenje nadimka, pošto severnokorejski lider nije bio upoznat sa likom i delom Eltona Džona.

Govoreći za "Verajeti" na filmskom festivalu u Torontu, Džon je prokomentarisao šaljivi nadimak.

"Nasmejao sam se, mislio sam da je to sjajno. Samo sam pomislio, 'Bravo, Donalde.' Tramp je oduvek bio moj obožavatelj, i bio je na mnogim mojim koncertima. Uvek sam bio prijateljski nastrojen prema njemu i zahvaljujem mu na podršci. Kada je to uradio, mislio sam da je to urnebesno. To me je nasmejalo", otkrio je pevač.

Takođe se osvrnuo i na navode da Kim Džong Un nije čuo za njega, rekavši da bi "bio veoma iznenađen da jeste".

Upitan o predstojećim predsedničkim izborima u SAD, Džon nije podržao nijednog kandidata, rekavši: "Ne tiče me se kako moji fanovi glasaju... Samo se nadam da će ljudi doneti ispravnu odluku za budućnost".

image