Svet

Melanija Tramp traži istinu o pokušaju ubistva supruga

Definitivno, u ovoj priči ima još nečeg, rekla je bivša prva dama
Melanija Tramp traži istinu o pokušaju ubistva suprugaGetty © Robert Gauthier / Contributor

Bivša prva dama Melanija Tramp zatražila je da se "otkrije istina" o pokušaju ubistva Donalda Trampa pre skoro dva meseca.

Tramp je za dlaku izbegao smrt kada je Tomas Metju Kruks (20) otvorio vatru na njega tokom mitinga u Batleru u Pensilvaniji 13. jula. Incident je bio "užasno, uznemirujuće iskustvo" za porodicu, rekla je Melanija u snimku objavljenom na Iksu.

"Sada je tišina oko toga teška. Ne mogu a da se ne zapitam: Zašto službenici za sprovođenje zakona nisu uhapsili atentatora pre govora?"

Kruks je bio na obližnjem krovu koji je pružao nesmetan pogled na republikanskog kandidata. Jedan metak je pogodio Trampa u desno uvo. Jedna osoba je ubijena, a dve su ranjene. Agenti Tajne službe kasnije su likvidirali atentatora.

Predstavnički dom jednoglasno je izglasao formiranje dvostranačke radne grupe za istragu pokušaja ubistva. Sastavljena od sedam republikanaca i šest demokrata, radna grupa ima za cilj da ispita potencijalne bezbednosne propuste na saveznom, državnom i lokalnom nivou koji su prethodili incidentu.

U intervjuu prošlog meseca, Tramp je optužio predsednika Džozefa Bajdena i potpredsednicu Kamalu Haris da su delimično odgovorni za pokušaj ubistva.

"Mislim da su u određenoj meri za to krivi Bajden i Harisova", rekao je on. "Nisu bili previše zainteresovani za moje zdravlje i bezbednost", dodao je on.

"Definitivno ima nečeg više u ovoj priči i moramo da otkrijemo istinu", rekla je Melanija u videu, koji deluje kao najava njenih memoara čije se objavljivanje uskoro očekuje.

image