Svet

Harisova položila, ali na "bubicu": Da li je Kamala varala tokom debate? (VIDEO)

"Kamala Haris ima niži koeficijent inteligencije i lošije pamćenje od Džozefa Bajdena, pa je sasvim razumljivo da nosi nešto od ovoga", glasio je jedan od komentara na društvenim mrežama povodom sumnji da je kandidat demokrata varala i da je nosila slušalice ugrađene u minđuše
Harisova položila, ali na "bubicu": Da li je Kamala varala tokom debate? (VIDEO)© Tayfun Coskun/Anadolu via Getty Images

Nakon žestoke debate bivšeg predsednika Donalda Trampa i potpredsednice Kamale Haris, na društvenim mrežama povela se polemika da je kandidat demokrata "varala i da je nosila slušalice ugrađene u minđuše".

Naime, radi se o novim slušalicama kompanije "Nova" pod nazivom "H1 audio minđuše", koje imaju zvučnike skrivene iza bisera, kao i dva mikrofona ugrađena u metalno kućište svake slušalice.

Osim toga, tu su i dugmad za kontrolu dodatne opreme, a kompanija navodi i da baterija obezbeđuje 2,5 sata razgovora i do 3,5 sata slušanja muzike, a futrola, koja deluje kao punjač, povećava autonomiju do 14 sati.

"Nije ni čudo što je tako glatko govorila. Dobijala je uputstva od svog tima", jedan je od komentara na društvenim mreža, koji su posumnjali da je Harisova poštovala pravila debate - zabrana korišćenja beleški ili komunikacija sa članovima svog tima.

Jedan od korisnika društvenih mreža je napisao da "Harisova ima niži koeficijent inteligencije i lošije pamćenje od Bajdena, pa da je sasvim razumljivo da nosi nešto od ovoga".

"Nije ni čudo što žele da se mikrofoni utišaju tokom pauza, kako bi ona mogla da čuje zvučnike u ušima", glasio je drugi komentar.

Bivši predsednik Donald Tramp i potpredsednica Kamala Haris susreli su se, prvi put, u Filadelfiji u žestokoj debati koja bi mogla da odredi tok američke politike u budućnosti.

Harisova je imala problema na početku svoje prve - i moguće jedine - debate sa Trampom uoči novembarskih izbora, dok su dvoje kandidata "sparingovali" oko inflacije i međunarodne trgovine.

Na samom početku 90-minutnog šoua tokom kog su se kandidati podbadali i optuživali jedno drugo da lažu, Harisova je prišla Trampu, pružila mu ruku i predstavila se "Kamala Haris".

image