Odradiću 11. septembar: Bajden pokazao zašto je demokratama (i Amerikancima) bolje bez njega (VIDEO)

Američki predsednik šokirao je mnoge svojim komentarima uoči predsedničke debate

Američki predsednik Džozef Bajden ponovo je zabrljao, ovoga puta neprimerenim komentarom o napadu na SAD 11. septembra 2001.

Gafovima sklon 81-godišnji lider najmoćnije zemlje sveta rekao je novinarima, uoči debate njegove potpredsednice Kamale Haris i bivšeg predsednika Donalda Trampa, da će "odraditi 11. septembar".

"Idem na unukin rođendan u Njujork. Onda ćemo gledati debatu, a sutra ću odraditi 11. septembar", rekao je on novinarima, misleći na dan kada se obeležava teroristički napad na SAD.

Tom prilikom su pripadnici Al Kaide oteli avione i njima se zarili u zgrade Svetskog trgovinskog centra u Njujorku i Pentagona blizu Vašingtona.

Bajden se posle čitavog niza gafova i katastrofalnog učinka na prvoj predsedničkoj debati sa Trampom, povukao iz trke za reizbor i podržao Kamalu Haris, kao kandidata demokrata.

Koliko će podrška predsednika koji će ostati upamćen po tome da priča sa nevidljivim/pokojnim ljudima, drema na međunarodnim događajima, pada niz stepenice, sa bicikla, ostaje da se vidi.

Njegova zamenica pokazala se boljom od njega na noćašnjoj debati, u smislu da je bila koncentrisana, budna i koliko-toliko koherentna.