Svet

Kako je Bajden "podržao" Trampa (VIDEO)

Na video snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi se kako američki predsednik sa osmehom stavlja crvenu kapu sa natpisom "Tramp 2024"

Izgleda da se američki predsednik Džozef Bajden, nakon što se povukao iz predsedničke trke i podržao potpredsednicu SAD Kamalu Haris kao kandidata demokrata na predsedničkim izborima, zapitao da li je napravio "dobar izbor".

Naime, Bajden je na jednom skupu sa vatrogascima u Pensilvaniji stavio na glavu predizbornu kapu republikanskog kandidata Donalda Trampa.

Na video snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi se kako Bajden sa osmehom stavlja crvenu kapu sa natpisom "Tramp 2024".

Korisnici društvenih mreža su brzo reagovali na video, a neki su u šali rekli da je Harisova bila "toliko loša tokom predsedničke debate sa Trampom, da se čak i Bajden predomislio i da će podržati Trampa na izborima u novembru".

Tokom predsedničke debate u utorak, Tramp je rekao da se kandidat demokrata Kamala Haris, koja ne nudi "nikakvu politiku", približava njegovoj "filozofiji", do te mere da je on bio spreman da joj pošalje svoju bejzbol kapu.

Komentarišući snimak, zamenik sekretara za štampu Bele kuće Endrju Bejts rekao je da je predsednik tokom događaja u Pensilvaniji govorio o "dvopartijskom jedinstvu posle 11. septembra" i naglasio "potrebu da mu se SAD vrate".

"Kao gest, Bajden je dao kapu Trampovom pristalici, koji je potom rekao da, u istom duhu, predsednik treba da nosi kapu bivšeg predsednika", objasnio je Bejts na Iksu.

Bivši predsednik Donald Tramp i potpredsednica Kamala Haris susreli su se, prvi put, u Filadelfiji u žestokoj debati koja bi mogla da odredi tok američke politike u budućnosti.

Harisova je imala problema na početku svoje prve - i moguće jedine - debate sa Trampom uoči novembarskih izbora, dok su dvoje kandidata "sparingovali" oko inflacije i međunarodne trgovine.

image