Berni Sanders: Da li će Kamalin nastup na debati biti dovoljan? Teško, ali imam ja savet za vas

Berni Sanders ponudio je savet Kamali Haris za privlačenje birača

Iako je Kamala Haris bila izuzetno efikasna tokom predsedničke debate, vreme je da se suočimo sa važnom činjenicom: većina Amerikanaca dobro poznaje Donalda Trampa i polovina ga podržava, uključujući najveći deo radničke klase, piše za "Gardijan" senator iz Vermonta Berni Sanders.

Isti taj Sanders je En-Bi-Siju ranije rekao da "u Americi ima mnogo ljudi, ljudi iz ruralnih oblasti, radničke klase, koji ne veruju da Kongres i vlada SAD predstavljaju njihove interese, već interese bogatih".

"To (uspeh u debati) možda neće biti dovoljno da obezbedi pobedu. Birači su gladni kandidata koji će doneti značajnu, materijalnu promenu u njihovom životu", naveo je Sanders u autorskom tekstu. "Američki narod želi promenu, i to je ono što ona mora da isporuči."

Sanders, koji je pre debate, Harisovu nazvao "pragmatičnom" političarkom koja menjanjem svoje politike pokušava da pobedi na izborima, predložio je nekoliko populističkih ideja za koje "skromno" kaže da su "ne samo odlične, već i popularne među biračima".

Među idejama za koje Sanders veruje da će Harisovoj doneti glasove su i veći porezi za bogate i velike korporacije, bolja zdravstvena nega i penziono osiguranje koje bi se finansirali oporezivanjem bogatih.

Njegov zaključak? Ako Kamala Haris bude forsirala ekonomski plan davanja obećanja radničkoj klasi da će rešiti sve njihove probleme, ima šansu da dobije izbore.

Sa druge strane, kao što reče nezavisni kongresmen, Amerikanci znaju Trampa. A i učinak potpredsednice SAD.