"Upozorenje svim Amerikancima": Melanija Tramp napala FBI zbog pretresa njene vile na Floridi (VIDEO)

"Nikada nisam zamišljala da će vlada Sjedinjenih Država narušiti moju privatnost", rekla je bivša prva dama SAD, povodom racije, koja se dogodila u avgustu 2022, u njenoj porodičnoj vili u Mar-a-Lagu na Floridi

Melanija Tramp, supruga bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, izjavila je da je američki Federalni istražni biro (FBI) prekršio njeno pravo na privatnost tokom racije, koja se dogodila u avgustu 2022, u njenoj porodičnoj vili u Mar-a-Lagu na Floridi.

"Nikada nisam zamišljala da će vlada Sjedinjenih Država narušiti moju privatnost. FBI je izvršio raciju u mojoj kući na Floridi i pretresao moje lične stvari", kazala je Melanija u video-snimku objavljenom na Iksu.

Osim toga, ona je citirala Četvrti amandman Ustava SAD, koji kaže da "ne sme biti povređeno pravo ljudi na bezbednost ličnosti, domova, dokumenata i ličnih stvari i ujedno štiti ljude od zadržavanja i pretresa ili zaplene imovine od strane vlade".

"Ovo nije samo moja priča. Ona služi kao upozorenje svim Amerikancima, podsetnik da se naša sloboda i prava moraju poštovati", upozorila je bivša prva dama.

Na video-snimku su prikazane i porodične slike rezidencije, gde je savezna agencija zaplenila 11 kompleta poverljivih dokumenata.

Naime, Tramp i njegov pravni tim trenutno nameravaju da tuže Ministarstvo pravde zbog ovog događaja.

U tom kontekstu, advokat republikanskog političara, Danijel Epštajn, osudio je "zlonamerni politički progon", koji je naveo bivšeg predsednika da "potroši desetine miliona dolara na odbranu svog slučaja i reputacije".

Advokat je takođe doveo u pitanje zakonitost pretresa ,koji su izvršili agenti službe, kao i naknadnu i "neustavnu" optužbu protiv Trampa.