Svet

Podrška Tejlor Svift ne pomaže Kamali: "Bez uticaja"

Anketa pokazuje da se 20 odsto ispitanika izjasnilo da je "donekle" ili "mnogo manje verovatno" da će glasati za Harisovu sada kada je Sviftova izrazila svoju podršku
Podrška Tejlor Svift ne pomaže Kamali: "Bez uticaja"Getty © Hector Vivas/TAS23/Getty Images for TAS Rights Management

Prema novoj anketi Jugov-a (britanska međunarodna kompanija za istraživanje tržišta i analitiku podataka), podrška popularne pevačice Tejlor Svift potpredsednici SAD Kamali Haris mogla bi da odvrati više birača nego da ih privuče.

Naime, nakon debate između bivšeg predsednika Donalda Trampa i kandidata demorata Kamale Haris, Sviftova se oglasila i poručila da će glasati za Harisovu  na američkim predsedničkim izborima.

"Glasaću za Kamalu Haris, jer se bori za prava i ciljeve za koje verujem da zahtevaju ratnika da ih brani. Mislim da je ona stabilan, nadaren lider i verujem da možemo postići mnogo više u ovoj zemlji ako nas vodi mir, a ne haos", "presudila" je Sviftova u objavi na svom Instagram nalogu.

Anketa, sprovedena nakon njenog saopštenja, pokazuje da se 20 odsto ispitanika izjasnilo da je "donekle" ili "mnogo manje verovatno" da će glasati za Harisovu sada kada je Sviftova progovorila".

U međuvremenu, tek osam odsto je reklo da će ih podrška pop superzvezde Kamali Haris "donekle" ili "najverovatnije" ubediti da glasaju za nju.

Većina ispitanika, 66 odsto, ocenilo je da Sviftova podrška "ne utiče na njihovo glasanje u novembru".

image