Svet

Oglasio se FBI: Još jedan atentat na Trampa; Kandidat republikanaca poručio da se neće predati

Tajna služba odvela je Trampa na sigurno nakon što su agenti otvorili vatru na čoveka koji je primećen sa nečim što je možda bio pištolj dok je bivši predsednik bio na golf terenu, naveli su izvori iz policije, preneo je "Njujork post"
Oglasio se FBI: Još jedan atentat na Trampa; Kandidat republikanaca poručio da se neće predati© Tanjug /AP Photo/Stephanie Matat)

Kandidat republikanaca na predstojećim predsedničkim izborima Donald Tramp bezbedan je nakon pucnjave koja se dogodila u njegovoj blizini, saopštio je večeras njegov predizborni štab. 

Tim povodom oglasio se i FBI koji je saopštio da je bivši predsednik i kandidat republikanaca na predstojećim predsedničkim izborima Donald Tramp bio meta "očiglednog pokušaja ubistva" u njegovom golf klubu na Floridi.

Tajna služba odvela je Trampa na sigurno nakon što su agenti otvorili vatru na čoveka koji je primećen sa nečim što je možda bio pištolj dok je bivši predsednik bio na golf terenu, naveli su izvori iz policije, preneo je "Njujork post".

"Predsednik Tramp je bezbedan nakon pucnjave u njegovoj blizini", naveo je portparol Trampovog predizbornog štaba Stiven Čung, preneo je Si-En-En.

Jedan od agenata je otvorio vatru i pucao više puta. Muškarca je kasnije uhapsila lokalna policija na auto-putu I-95.

Kongresmenka Mardžori Tejlor Grin navela je da je reč o još jednom pokušaju ubistva Donalda Trampa.

Zvaničnici veruju da je naoružana osoba nameravala da puca u bivšeg predsednika Donalda Trampa, izvestio je Si-En-En pozivajući se na izvore.

"Jedna osoba je privedena u vezi sa incidentom u Trampovom golf klubu u nedelju, a Tajna služba je pucala na osumnjičenog", izvestio je Si-En-En.

Tramp: Nikada se neću predati

Bivši predsednik Donald Tramp rekao je u mejlu za prikupljanje sredstava da je "bezbedno i dobro" nakon bezbednosnog incidenta na njegovom golf terenu u Južnoj Floridi ranije u nedelju.
" Odigrala se pucnjava u mojoj blizini, ali pre nego što glasine počnu da izmiču kontroli, želeo sam da prvo čujete ovo: Ja sam bezbedan i dobro sam!", piše u mejlu. Tramp je dodao da ga ništa neće usporiti.

Dodao je da se nikada neće predati!

"Uvek ću vas voleti jer me podržavate", poručio je kandidat republikanaca za predsednika SAD.

Tramp je razgovarao i sa jednim od novinara "Foks njuza" navodeći da je Tajna služba obavila "sjajan posao".

"Volstrit džurnal" navodi da je Tramp danas bio u Palm Biču, gde se nalazi njegovo odmaralište Mar-a-Lago na Floridi.

Donald Tramp Mlađi otkrio je detalje mogućeg atentata na njegovog oca na društvenoj mreži Iksu.

"Opet pucanj, narode! U blizini mesta pucnjave je u žbunju pronađen kalašnjikov AK-47, a osumnjičeni je navodno priveden", rekao je Trampov sin, Donald Tramp Mlađi.

Američki predsednik Džozef Bajden obavešten je o pucnjavi u blizini Trampa i nastaviće da prati razvoj situacije, saopštila je Bela kuća.

Oglasila se i Trampova rivalka na predstojećim izborima Kamala Haris. 

"Obaveštena sam o pucnjavi u blizini bivšeg predsednika Trampa i njegove imovine na Floridi, i drago mi je da je bezbedan", napisala je ona na Iksu.

"Njujork post":  Dve osobe pucale jedna na drugu

"Dve osobe pucale su jedna na drugu danas ispred Međunarodnog golf terena Vest Palm Bič u vlasništvu kandidata republikanaca na predstojećim predsedničkim izborima Donalda Trampa, dok je bivši predsednik napuštao klub", objavio je ranije "Njujork post".

Izvori su kazali da Tramp nije bio u opasnosti.

Podsetimo, Tramp je povređen u atentatu u Pensilvaniji 13. jula.

Tomas Metju Kruks (20) je pokušao atentat na bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, a direktor FBI Kristofer Rej je izjavio da nije imao saučesnika. Tramp je pogođen u uvo, a napadača su ubili pripadnici američke Tajne službe, koja je zadužena za zaštitu najviših zvaničnika države.

Napadač Tomas Metju Kruks uspeo je da se popne na zgradu i puca na Trampa, kog je ranio u uvo, da rani još dve osobe i ubije prisutnog na skupu, nakon čega ga je likvidirao snajperista Tajne službe.

Šef američke Tajne službe Kimberli Čitl, koja je priznala neuspeh obaveštajnih službi u vezi sa atentatom na Trampa, podnela je ostavku nekoliko dana kasnije.

image