Bajden i Harisova razgovarali sa Trampom nakon atentata

Kamala Haris je tokom kratkog razgovora rekla Trampu da je "zahvalna" što je bezbedan nakon očiglednog pokušaja ubistva

Predsednik i potpredsednica SAD, Džozef Bajden i Kamala Haris, pozvali su danas bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa nakon što je preživeo drugi pokušaj ubistva.

Haris, koja će biti protivkandidat republikancu Trampu na predstojećim predsedničkim izborima u SAD, tokom kratkog razgovora rekla je Trampu da je "zahvalna" što je bezbedan nakon očiglednog pokušaja ubistva, prenosi Rojters.

FBI je pokrenuo istragu zbog bezbednosnog incidenta na Floridi, smatrajući da je reč o pokušaju ubistva na Trampa. Amerikanac Rajan Vesli Raut optužen je za nezakonito posedovanje vatrenog oružja i posedovanje vatrenog oružja sa izbrisanim serijskim brojem, nakon što je u nedelju uhapšen nedugo nakon što je pobegao pošto su agenti Tajne službe otvorili vatru na njega jer je uperio poluautomatsku pušku ka golf klubu bivšeg predsednika Donalda Trampa u Vest Palm Biču na Floridi.

Tramp je ocenio da "retorika" Bajdena i Haris navodi ljude da pucaju na njega, rekavši da je napadač reagovao na "veoma zapaljiv" narativ demokrata.