Zelenski pobesneo zbog privođenja ukrajinskog boksera u Poljskoj: Ogorčen sam vašim stavom

Svetski šampion je kasnije pušten, a incident je nazvao "nesporazumom"

Diplomatski incident izbegnut je za dlaku nakon što je poljska policija privela ukrajinskog boksera Aleksandra Usika na aerodromu u Krakovu.

Svetski šampion u teškoj kategoriji u verzijama VBA, VBO i VBC ubrzo je pušten, ali to nije smirilo Vladimira Zelenskog koji je pobesneo na društvenim mrežama.

"Ogorčen sam ogorčen ovim stavom prema našem građaninu i šampionu", naveo je Zelenski i dodao da je razgovarao sa Usikom nakon njegovog privođenja i da je naložio ministarstvu spoljnih poslova da ispita situaciju.

Ukrajina je saopštila da su njene diplomate bile u kontaktu sa poljskim vlastima zbog Usikovog privođenja.

"Došlo je do nesporazuma koji je brzo rešen. Hvala svima koji su bili zabrinuti. Hvala ukrajinskim diplomatama na efikasnoj podršci. I poštovanje za poljske snage reda koje obavljaju svoje dužnosti bez obzira na visinu, težinu i titule", naveo je Usik.

Poljski sajt "Onet" preneo je, pozivajući se na lokalnog promotera boksa Andžeja Vasilevskog, da je Usik došao u Krakov automobilom i da je odatle trebalo da ode avionom na treninge u Španiji, ali njegovom saradniku nije bilo dozvoljeno da se ukrca u avion.

Zbog negodovanja bokserskog šampiona i on i njegov saradnik su završili s lisicama.