Sloboda govora po meri Hilari Klinton: Pohapsiti sve Amerikance koji šire "dezinformacije"

Nekadašnji državni sekretar pozvala je na hapšenje svih koji, prema njenom mišljenju, šire dezinformacije

Nekadašnji američki državni sekretar i predsednički kandidat demokrata Hilari Klinton pozvala je na cenzuru i hapšenje svih koji imaju drugačije mišljenje od njenog.

Klintonova, koja je izgubila na predsedničkim izborima 2016. godine i za poraz okrivila Rusiju zbog "podrške" Donaldu Trampu, rekla je na Em-Es-En-Bi-Siju da Amerikance "umešane u propagandu" treba krivično goniti.

"Mislim da je važno optužiti Ruse, baš kao što je (specijalni tužilac Robert) Miler optužio mnoge Ruse koji su učestvovali u direktnom mešanju u izbore i podsticanju Trampa još 2016", rekla je ona.

"Ali takođe mislim da ima Amerikanaca koji se bave ovakvom propagandom. A da li bi trebalo da budu civilno ili čak u nekim slučajevima krivično gonjeni je nešto što bi bilo bolje odvraćanje, jer je malo verovatno da će Rusima, osim u vrlo malom broju slučajeva, ikada biti suđeno u Sjedinjenim Državama", dodala je Hilari Klinton.

Podsećanja radi, Milerova istraga nije pronašla dokaze o navodnoj umešanosti Moskve u predsedničke izbore u SAD (niti su optuženi brojni Rusi), iako je to teza koju aktuelna (demokratska) administracija ponovo forsira uoči izbora u novembru na kojima će Donald Tramp opet biti kandidat.

"Evo Hilari Klinton, koja poziva na građanske i krivične kazne za govor sa kojim se ne slaže. Ali zašto stati sa zatvaranjem svojih protivnika? Hilari poziva na cenzuru, ali ona zaista poziva na nasilje", prokomentarisao je izjavu nekadašnje prve dame SAD Trampov kandidat za potpredsednika Džej Di Vens.