Svet

Guverner Pensilvanije nije uspeo da kupi piće pošto je zaboravio da ponese ličnu kartu

Džoš Šapiro je pokušao da proslavi zakon koji dozvoljava prodaju konzerviranih alkoholnih pića u prodavnicama, ali je ostao praznih ruku
Guverner Pensilvanije nije uspeo da kupi piće pošto je zaboravio da ponese ličnu kartuGetty © Andrew Harnik / Staff

Guverner Pensilvanije Džoš Šapiro (51) nije uspeo da kupi alkoholno piće u samoposluzi, dok je promovisao novi zakon koji omogućava kupovinu alkoholnih koktela u konzervi u prodavnicama. Razlog - nije imao lična dokumenta.

Iz guvernerove kancelarije za "Hil" je rečeno je da je Šapiro vratio piće i da mu niko drugi (ko je imao dokumenta) nije kupio konzervu pića.

Šapiro (51) je ove nedelje, zajedno sa članovima odbora i drugim zvaničnicima, pokušao da kupi koktel u konzervi u prodavnici u centralnoj Pensilvaniji kako bi proslavio novi zakon, ali je iz iste izašao praznik ruku.

Zakon 86 daje ovlašćenja prodavnicama prehrambenih proizvoda i benzinskim pumpama u Pensilvaniji da prodaju koktele u konzervama sa do 12,5 odsto alkohola, piše "Gardijan".

Šapiro - koji je bio u trci za potpredsednika Kamale Haris - ovog leta je potpisao dvopartijski zakon. "Ovako izgleda prava sloboda, a mi smo to uradili na način da štitimo poreske obveznike i podržavamo naše državne radnike", rekao je Šapiro u avgustu.

Pre toga, prodavnice u Pensilvaniji su mogle da prodaju pivo i vino u konzervama, dok su "žestinu" mogle da prodaju samo državne prodavnice.

image