Ministar odbrane Ukrajine planira da otpusti skoro sve svoje zamenike: Nesposobni su

Umerov je navodno otpustio dva zamenika načelnika Glavne obaveštajne uprave Kirila Budanova - Viktora Zajceva i Igora Ostapenka

Ukrajinski ministar odbrane Rustem Umerov planira da otpusti skoro sve svoje zamenike zbog njihove neefikasnosti, javila je u petak agencija RBC-Ukrajina.

Ranije danas, ukrajinski portal Babel je, pozivajući se na izvore, objavio da je Umerov otpustio dva zamenika načelnika Glavne obaveštajne uprave Kirila Budanova - Viktora Zajceva i Igora Ostapenka.

"Ministar odbrane Rustem Umerov planira da otpusti skoro sve svoje zamenike zbog neefikasnosti na svojim funkcijama", navodi se u poruci objavljenoj na Telegram kanalu RBC-Ukrajina koju je prenela RIA Novosti.

Inače, poslanica ukrajinske Rade Marijana Bezugla juče je obelodanila da je na zahtev Umerova i vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ukrajine Aleksandra Sirskog, u četvrtak, 19. septembra, otpušten glavni inspektor Ministarstva odbrane, Igor Vorončenk, i to odmah nakon što je izložio saopštenje o katastrofalnoj situaciji u centrima za obuku Oružanih snaga Ukrajine.

"Otvoreni i detaljan izveštaj je izazvao veliki gnev kod Sirskog", rekla je Bezugla povodom katastrofalne situacije u centrima za obuku Oružanih snaga Ukrajine, koju su želeli da prikriju Ministarstvo odbrane Ukrajine i Generalštab.

Prema njenim rečima, Sirski i Umerov zajedno eliminišu one koji se ne slažu sa njima, čak i fizički.