Svet

Kamala Haris prohvatila još jednu debatu sa Trampom

Harisova je u subotu tvitovala da će "rado prihvatiti drugu predsedničku debatu" i da se nada da će joj se Tramp "pridružiti" 23. oktobra
Kamala Haris prohvatila još jednu debatu sa Trampom© Tanjug/AP/Matt Slocum

Potpredsednica SAD i predsednički kandidat Demokratske stranke Kamala Haris prihvatila je poziv Si-En-En-a da učestvuje u debati sa republikanskim protivkandidatom Donaldom Trampom 23. oktobra u Atlanti, saopšteno je danas iz njenog štaba.

"Potpredsednica Haris je spreman za još jednu priliku da deli binu sa Donaldom Trampom", rekla je predsednica kampanje Džen O'Meli Dilon u saopštenju.

"Donald Tramp ne bi trebalo da ima problema da pristane na ovu debatu", dodala je.

Harisova je u subotu tvitovala da će "rado prihvatiti drugu predsedničku debatu" i da se nada da će joj se Tramp "pridružiti" 23. oktobra.

Izborni štab Trampa, bivšeg predsednika SAD i kandidata republikanaca na predsedničkim izborima 5. novembra, nije odgovorio na zahtev Rojtersa za komentar.

Tramp je prošle nedelje nagovestio da bi mogao biti otvoren za učešće u trećoj predsedničkoj debati (drugoj sa Harisovom) nakon što se sa Harisovom suočio 10. septembra u Filadelfiji.

"Možda, ako budem raspoložen", rekao je novinarima tokom skupa u Kaliforniji, nakon što je prethodno objavio na društvenoj mreži "Istina" da neće biti treće debate, te da Kamala Haris treba da se fokusira na to šta je radila prethodne četiri godine.

"I potpredsednica Haris i bivši predsednik Tramp dobili su poziv da učestvuju u debati Si-En-En-a ove jeseni jer verujemo da bi američki narod imao koristi od druge debate između dva kandidata za predsednika Sjedinjenih Država. Radujemo se što ćemo dobiti odgovor od obe strane kako bi američka javnost mogla da čuje više od ovih kandidata dok donesu svoju konačnu odluku", naveli su iz ovog medija.

Za oktobar, Si-En-En je ponudio format sličan junskoj debati.

image