Tramp: Prekasno je za drugu debatu s Harisovom

Do Trampove izjave dolazi u trenutku kada ankete ukazuju da su dvoje kandidata za predsednika SAD ponovo okvirno izjednačeni

Republikanski predsednički kandidat na predstojećim izborima u SAD Donald Tramp rekao je  da je prekasno za održavanje druge debate sa svojim demokratskim rivalom Kamalom Haris. 

"Već sam učestvovao u dve (debate): jednu sa korumpiranim Džoom Bajdenom na Si-En-Enu, a drugu sa Kamalom na Ej-Bi-Si. Mislim da  je Si-En-En bio veoma fer. Džo je izbačen iz trke – to je bio državni udar, usput rečeno... A radikalni levičari su kritikovali (Si-En-En) zbog nepristrasnosti... Drugim rečima, (nova debata) neće opet biti fer", izjavio je bivši predsednik SAD.

Za održavanje još jedne debate je "prekasno", ocenio je Tramp, napomenuvši da će "glasanje uskoro početi".

Kamala Haris "sada želi da vodi debatu na Si-En-Enu pre izbora jer mnogo gubi", dodao je Tramp. 

Sa druge strane, Harisova je na Iksu objavila da će "rado prihvatiti drugu predsedničku debatu 23. oktobra".

Prema istraživanju koje je sproveo Si-En-En, 63 odsto registrovanih glasača koji su se uključili u direktan prenos debate je ocenilo da je nastup Harisove premašio očekivanja gledalaca i da je bio jači od Trampovog, dok je 45 odsto gledalaca reklo da ima pozitivno mišljenje o aktuelnoj potpredsednici SAD, za razliku od 39 odsto, koliko je bilo pre debate.

Ankete koje su izašle u međuvremenu su pokazale da je Harisova izgubila inicijativu koju je preuzela u početnim stadijumima svoje kampanje, i da je na nacionalnom nivou izjednačena s Trampom na 47 odsto.