Svet

Slučaj Pi Didija se širi: Sprega muzike, politike i biznisa

Zabave koje je američki muzičar Šon Kombs, poznat kao Pi Didi, organizovao bile su vrlo popularne među poznatima, poslovnim ljudima ali i političarima
Slučaj Pi Didija se širi: Sprega muzike, politike i biznisaGetty © Paras Griffin / Contributor

Nakon što je američki reper i hip-hop mogul Šon Kombs, poznat i kao Pi Didi optužen za seksualno zlostavljanje, reket i trgovinu ljudima, spisak poznatih iz sveta šou biznisa i politike koji su odlazili na njegove žurke i orgije sve je duži.

Kombs je dobro poznat u šoubiz, poslovnim i političkim krugovima još od kasnih devedesetih. Na njegove "bele žurke" dolazila su poznata imena iz sveta politike, uključujući predsedničke kandidate, članove Kongresa, gradonačelnike, ali i britanske prinčeve Harija i Vilijama.

Sasvim je izvesno i da su brojne poznate ličnosti dolazile na takozvane "frik ofove", odnosno orgije koje je organizovao u svojim domovima u Majamiju i Los Anđelesu, gde je policija pronašla više od 1.000 boca ulja za bebe i lubrikanata. Didi se sumnjiči da je primoravao i muške i ženske seksualne radnike da drogirani učestvuju na orgijama.

Na društvenim mrežama se, tako, pojavila i "fotografija" košarkaša Lebron Džejmsa u uniformi francuske sobarice, navodno snimljena na jednoj Didijevoj žurci. Fotografija je najverovatnije montaža, ali se zna da je sportista ranije govorio da niko ne pravi zabave kao Kombs, inače bivši partner Dženifer Lopez.

Tako se na njegovim zabavama našao bivši predsednik i sadašnji predsednički kandidat Donald Tramp koji je sa suprugom Melanijom više puta bio na Didijevim žurkama. Tramp je sa Didijem prvi put povezan 1998. kada je bio "samo" mogul u svetu nekretnina.

Činjenica je da je Kombs podržavao demokrate i učestvovao je u njihovim kampanjama za edukaciju birača i izlazak na izbore, kao i da se do 2020. odrekao svog "prijateljstva" sa Trampom.

"Bele ljude poput Trampa treba proterati. Takav način razmišljanja je zaista opasan", rekao je Kombs jednom prilikom. "Kada pogledate, nemamo izbora. Recite šta želite o Bajdenu, ne mogu reći ni da mi se sviđa izbor. Ali moramo ga dovesti na funkciju", poručio je tada.

Brojne demokrate, uključujući potpredsednicu SAD i sada kandidatkinju za predsednika Kamalu Haris i gradonačelnika Njujorka Erika Adamsa, družili su se sa Kombsom.

Harisova mu je javno zahvalila tokom kampanje 2020. što je bio domaćin skupa o rasnoj nejednakosti i kovidu kome su prisustvovali i vrlo "liberalna i progresivna" kongresmenka Aleksandrija Okasio-Kortez i druge demokrate.

Možda najinteresantniji je tu bivši predsednik SAD, nobelovac Barak Obama, naročito nakon što je ponovo isplivao skeč iz popularne emisije "Subotom uveče uživo" (Saturday Night Live) na kojoj glumac "Obama" ljubi "Džastina Bibera".

Skeč je bizaran, naročito u svetku spekulacija da je Kombs zlostavljao svog tada 15-godišnjeg štićenika Džastina Bibera. Biber, koji je sada odrastao i ima svoju porodicu, nije želeo da komentariše spekulacije i navode medija i fanova.

Slučajnost ili aluzija? Ostaje da se vidi, naročito što se zna da je LGBT ideologija "zvanična ideologija" Bele kuće.

Kombs (54) uhapšen je u ponedeljak uveče nakon što ga je optužila velika porota u Njujorku. Prema optužnici na 14 stranica, Didija optužuju za trgovinu ljudima silom – prevarom ili prinudom, reketiranje, prisiljavanje na prostituciju.

Onog momenta kada su optužbe isplivale na javnost, brojni iz Didijevog kruga "prijatelja", koji mnogo podseća na kružoke Harvija Vajnstajna i Džefrija Epstina naprasno su nestali.

Inače, savezni sudija odobrio je u sredu zahtev tužilaštva da reper ostane iza rešetaka pre suđenja u jednom od najozloglašenijih zatvora u Njujorku – Metropoliten pritvorskom centru u Bruklinu.

Metropoliten centar je jedini savezni zatvor u Njujorku i poznat je po svojoj infrastrukturi koja se raspada i nekontrolisanom nasilju zbog ozbiljnog nedostatka osoblja, navodi "Njujork tajms". U ozloglašenoj popravnoj ustanovi su nekada bili smešteni zatvorenici visokog profila, uključujući muzičara Ar Kelija, saradnicu Džefrija Epstina Gilejn Maksvel i kriptomogul Sem Bankman-Frid.

Reperu preti kazna do doživotnog zatvora i najmanje 15 godina ako bude osuđen.

image