Svet

Što je džabe i Bogu je drago: Britanski premijer ne plaća čak ni karte za utakmice

Kir Stramer dobija besplatnu odeću, smeštaj, naočare, pa i ulaznice za koncerte
Što je džabe i Bogu je drago: Britanski premijer ne plaća čak ni karte za utakmice© Michael Regan/Getty Images

Što je džabe i Bogu je drago, deviza je kojom se vodi britanski premijer Kir Stramer, za koga se, nakon što se pročulo da voli da dobija besplatnu odeću, saznalo da jednako voli i da mu doniraju penthause na korišćenje, kao i besplatne karte za fudbalske utakmice.

"Telegraf" je naime, objavio kako je Kir Stramer, tokom kampanje koristio penthaus vredan 18 miliona funti u vlasništvu laburističkog kolege lorda Alija, a i da je na poklon dobijao karte za utakmice i koncerte.

Za sve, je, ako mu je verovati, kriv njegov sin.

"Moj dečak koji ima 16 godina, bio je usred maturskih ispita. Obećao sam mu da će moći da stigne do svoje škole i polaže ispite bez ometanja. Imamo mnogo novinara ispred kuće u kojoj živimo i ne žalim se na to. Ali, ako si šesnaestogodišnjak koji pokušava da maturira, i to ti je jedina šansa… Zato sam mu obećao da ćemo se preseliti negde gde on može mirno da uči", naveo je Stramer, gostujući na radiju Bi-Bi-Sija, objašnjavajući da je zato prihvatio besplatan smeštaj.

Sinu je, izgleda trebalo i malo rekreacije među ispitima, pa je tako britanski premijer prihvatio i besplatne karte za fudbalske utakmice Arsenal.

"Kupio sam sezonske karte na tribini Arsenala i imam ih dugo i idem sa svojim sinom koji ima 16 godina. Zbog obezbeđenja, ne mogu više da idem na tribinu, pa je fudbalski klub Arsenal rekao: 'Budite naš gost u direktorskoj loži ako i kada stignete na utakmicu'. To je za mene značilo da mogu da nastavim da idem na fudbal sa svojim dečakom", rekao je Stramer.

Lord Ali, koji je Strameru donirao kuću koja je korišćena ne samo za sinovljevo preslišavanje lekcija, već i za organizovanje donatorskih večera za kampanju, dao je premijeru i novac za odela i naočare, pa i za estetiku gospođe Stramer.

image