Izraelska vojska: Ubili smo glavnog Hezbolahovog operatera dronova u Libanu

Izraelska vojska je saopštila da je vazdušni napad na južni Bejrut bio usmeren na Abua Saleha

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da su ubili Mohameda Srura, navodnog šefa Hezbolahove komande dronovima, u vazdušnom napadu na libansku prestonicu Bejrut.

Srur, takođe poznat kao Abu Saleh, navodno se nalazio u bejrutskom predgrađu Dahije, koje je Izrael bombardovao više puta od ponedeljka. On je navodno bio zadužen za Hezbolahove bespilotne letelice, krstareće rakete i protivvazdušnu odbrane.

IDF je u saopštenju navela da je Saleh ubijen u napadu. Libanski bezbednosni izvor navodno blizak Hezbolahu rekao je za AFP da je Abu Salehova sudbina "još uvek nejasna".

Ministarstvo zdravlja Libana potvrdilo je da su dve osobe poginule u bombaškom napadu u četvrtak popodne, ali nije saopštilo njihov identitet.

Abu Saleh je bio na čelu Hezbolahovih operacija proizvodnje dronova u Libanu. Ranije je bio ataše grupe u Jemenu, gde je radio sa Hutima, navodi IDF.

Izrael je od prošlog petka ubio najmanje tri glavna komandanta Hezbolaha, uključujući Ibrahima Akila, Ahmeda Vahbija i Ibrahima Kubaisija.

Više od 700 ljudi ubijeno je u vazdušnoj kampanji izraelskih snaga u Libanu, navode libanske vlasti.