Svet

Tramp sa Zelenskim: Imam odličan odnos sa Putinom (VIDEO)

Republikanski kandidat na predsedničkim izborima u SAD je poručio da će, ukoliko pobedi, rešiti krizu u Ukrajini
Tramp sa Zelenskim: Imam odličan odnos sa Putinom (VIDEO)© Photo by Alex Kent/Getty Images

Bivši američki predsednik Donald Tramp je na sastanku sa Vladimirom Zelenskim izrazio je nadu da će, ako pobedi na predsedničkim izborima u novembru, uspeti da pronađe "dobro" rešenje za obe strane sukoba u Ukrajini pre inauguracije u januaru. 

"Kao što znate, ja takođe imam veoma dobar odnos sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i mislim da bismo brzo rešili konflikt", rekao je Tramp, na šta je Zelenski dodao da se "nada da sa njim ima još bolje odnose".

Bivši predsednik SAD i republikanski kandidat na predstojećim izborima mu je na to odgovorio da je za "tango potrebno dvoje".

Nakon što mu je rukom pokazao gde treba da sedne, Tramp je Zelenskom rekao da će, ukoliko pobedi biti spreman da sarađuje sa demokratama na rešavanju ukrajinske krize.

Zelenski, čini se, nema sreće kada je u pitanju komunikacija sa bivšim i sadašnjim predsednicima SAD, budući da su ga i Bajden i Tramp na sastancima zbunili i ostavili u čudu pominjući predsednika Rusije.

Podsećamo, u julu je Bajden na je dao reč poslednjeg danas samita NATO-a u Vašingtonu Zelenskom rekavši: "Sada želim da dam reč predsedniku Ukrajine, koji ima toliko hrabrosti koliko i odlučnosti", a zatim dodao: "Dame i gospodo, predsednik Putin".

Inače, Tramp je pristao da se sastane sa Zelenskim nakon što mu je Ukrajinac poslao pismo u kome je izrazio želju za sastankom.

Bivši američki predsednik je kritikovao Zelenskog na svojim predizbornim skupovima, nazvavši ga "trgovcem" budući da se svaka njegova poseta Americi završavala višemilionskom pomoći Vašingtona Kijevu.

image