Svet

Ukratko 27. septembar: Izrael sproveo napad na štab Hezbolaha; Tramp se sastao s Zelenskim

Više stotina građana okupilo se danas ispred policijske stanice u Zubinom Potoku kako bi iskazali protest zbog skrnavljenja srpskih pravoslavnih svetinja
Ukratko 27. septembar: Izrael sproveo napad na štab Hezbolaha; Tramp se sastao s Zelenskim© AP Photo
  • Bivši američki predsednik Donald Tramp je na sastanku sa Vladimirom Zelenskim izrazio je nadu da će, ako pobedi na predsedničkim izborima u novembru, uspeti da pronađe "dobro" rešenje za obe strane sukoba u Ukrajini pre inauguracije u januaru. 
  • Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je u Njujorku odlikovanja predstavnicima Ujedinjenih Arapskih Emirata, Brazila i Venecuele pri Ujedinjenim nacijama. Odlikovanje je dobila i ambasadorka Nikaragve koja je u maju održala upečatljiv govor tokom rasprave o rezoluciji u Srebrenici u Generalnoj skupštini UN.
  • Sa ciljem da se reši ukrajinska kriza, Kina, Brazil i druge zemlje Globalnog juga imaju u planu formiranje otvorene platforme "Prijatelji mira", rekao je ministar spoljnih poslova Kine Vang Ji na sastanku sa savetnikom brazilskog predsednika Selsu Amorimom na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.
image