Svet

Hezbolah: Nastavljamo borbu, Izrael nikada neće uništiti našu vojnu sposobnost

Izrael vrši masakr nad civilima uz punu podršku SAD, ali mi ostajemo nepokolebivi u našoj borbi protiv izraelskog neprijatelja i u podršci Palestini i Gazi i odbrani našeg libanskog naroda, rekao je zamenik generalnog sekretara Hezbolaha Naim Kasem
Hezbolah: Nastavljamo borbu, Izrael nikada neće uništiti našu vojnu sposobnost© Tanjug/AP Photo/Bilal Hussein

Izrael vrši masakr nad civilima u Libanu uz punu podršku SAD, ali nastavićemo da se borimo i pobeda će biti naša, rekao je u današnjem obraćanju zamenik lidera Hezbolaha Naim Kasem.

Ovo je prvo obraćanje visokog zvaničnika ovog pokreta nakon ubistva lidera libanske militantne grupe Hasana Nasrale.

Kasem je istakao da je Hezbolah spreman za moguću kopnenu operaciju izraelskih trupa.

"Spremni smo ako Izrael odluči da uđe kopnenim putem, snage otpora su spremne za kopnena dejstva", istakao je Kasem, a prenosi portal "Tajms of Izrael".

Visoki zvaničnik libanskog pokreta dodao je i da će uskoro biti izabran novi vođa organizacije, kao i da svako ima svoju zamenu. 

Kasem je istakao da Hezbolah voli mučeništvo i da bi bilo koja druga organizacija propala pod napadima koje je na njih pokrenuo Izrael, ali se to neće desiti sa Hezbolahom, prenosi "Gardijan".

"Izrael čini zločine i masakre u svakom delu Libana. Izabrali su određena sela, gradove i kuće, a svaka kuća ima tragove izraelske agresije. Izrael napada civile, medicinare. Napada sve koji šetaju ulicama i sve koji ostaju u kućama. Oni nisu borci", rekao je Kasem.

Američka administracija podržava Izrael svim sredstvima, SAD je partner Izraelu u svemu, kroz neograničenu vojnu podršku i sve vrste podrške, kulturološku, političku, ekonomsku.

"Ako Izrael misli da je ta odlučnost brutalna i da nastavi agresiju, onda je Izrael u zabludi. Tu su bolovi, tu su žrtve, ali svi moraju znati da mi volimo mučeništvo. Mnogo smo žrtvovali od operacije s pejdžerima i mučeništva našeg vrha i našeg vođe. Da se to desilo negde drugde, te organizacije bi propale, ali mi nismo", istakao je Kasem.

On je dodao da Hezbolah ide dalje uprkos bolu i žrtvama.

"Idemo dalje jer imamo nadu i verujemo da će svemogući Alah biti pobednik. Mi smo narod džihada", istakao je on.

Pohvalio se sposobnošću Hezbolaha da napadne Izrael i sposobnošću da gađa mesta kao što je Haifa, rekavši da je samo jedan projektil izazvao da veliki broj Izraelaca napusti svoje domove.

On je napomenuo da će Hezbolah nastaviti da se bori.

"Svi smo tu, na terenu, uprkos gubitku nekih lidera i Hasana Nasralaha kao glavne mete, i uprkos agresivnim napadima na sve civile u Libanu, uprkos žrtvama i akcijama koje imaju za cilj stvaranje haosa na našem frontu. Ostaćemo tamo. Bićemo nepokolebljivi. Nastavićemo islamski otpor. Nastavićemo da se suočavamo sa izraelskim neprijateljem u podršci Palestini i Gazi i u odbrani našeg libanskog naroda", istakao je Kasem.

On je sugerisao da Hezbolah trenutno koristi "minimalne napore" i rekao da su "dovoljno jaki i da ćemo izbezumiti Izraelce jer oni nikada, nikada neće moći da dosegnu, pogode i povrede naše vojne sposobnosti", kako je napomenuo.

"Moramo biti strpljivi. Treba nam malo vremena. Ali sredstva i oprema su tu. Svemogući Alah nas je zamolio da ih pripremimo i to će se desiti", istakao je zvaničnik Hezbolaha.

image