"Njujork tajms" podržao Harisovu: "Jedini patriotski izbor za predsednika SAD"

Uredništvo "Njujork tajmsa", naime, nije podržalo republikanca za predsednika SAD od Dvajta Ajzenhauera 1956. godine

Uredništvo "Njujork tajmsa" podržalo je danas potpredsednicu SAD Kamalu Haris kao demokratskog predsedničkog kandidata, nazivajući je "jedinim patriotskim izborom za predsednika", dok je istovremeno navelo za republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa da se teško može zamisliti "nedostojnija osoba" da bude predsednik SAD.

Uredništvo "Njujork tajmsa" nije podržalo republikanca za predsednika SAD od Dvajta Ajzenhauera 1956. godine, podseća "Politiko".

"Ova nedvosmislena, obeshrabrujuća istina da Donald Tramp nije sposoban da bude predsednik trebalo bi da bude dovoljna za svakog glasača koji brine o dobrobiti naše zemlje i stabilnosti naše demokratije da mu uskrati ponovni izbor", navodi uređivački odbor koji ima 14 članova.

Odbor naziva Harisovu "posvećenim javnim službenikom", navodeći njene planove u oblasti ekonomije, zdravstvene zaštite, spoljne politike i imigracije kao razloge da birači glasaju za nju umesto za Trampa.

Uredništvo takođe upozorava da postoji potencijalna opasnost da Tramp neće prihvatiti eventualni poraz od Haris kao što nije prihvatio ni poraz od Džozefa Bajdena na predsedničkim izborima održanim 2020. godine, a navodi i Trampove izjave da će iskoristiti vladu za napad na svoje političke neprijatelje.

"Ukoliko mu se američki birači ne suprotstave, Tramp će imati moć da nanese duboku i trajnu štetu našoj demokratiji", poručuje uredništvo.