Svet

Netanjahu poručio Irancima: Izrael stoji uz vas

Dva drevna naroda, jevrejski i persijski, konačno će biti u miru kada Iran postane slobodna zemlja i kada teroristička mreža koju je iranski režim izgradio na pet kontinenata bude razbijena, naglasio je
Netanjahu poručio Irancima: Izrael stoji uz vas© Michael Kappeler/picture alliance via Getty Images

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu poručio je danas iranskom narodu da Izrael stoji uz njih, navodeći da će Iran biti slobodan "pre nego što ljudi misle" i da će teroristička mreža koju je ta zemlja izgradila biti razbijena što će, kako je rekao, omogućiti mir i prosperitet u regionu.

Netanjahu je objavio poruku kojom se direktno obraća iranskom narodu i u kojoj optužuje režim u Iranu da drži u pokornosti svoj narod i svaki dan sve više uvlači, kako je naveo, ceo region u rat, preneo je "Tajms ov Izrael".

Izraelski premijer u izjavi na engleskom jeziku hvali vojne moći Izraela i nedavna ubistva vođa Hezbolaha i Hamasa.

"Svakim trenutkom, režim vas – plemeniti persijski narod – približava ponoru. Ogromna većina Iranaca zna da njihov režim ne mari za njih. Da mu je stalo, da mu je stalo do vas, prestao bi da troši milijarde dolara na uzaludne ratove širom Bliskog istoka", rekao je Netanjahu i dodao da bi takav odnos doveo do poboljšanja njihovih života.

On je naglasio da zamisle da je sav ogroman novac koji je režim protraćio na nuklearno oružje i ratove u inostranstvu uložen u obrazovanje njihove dece, u poboljšanje zdravstvene zaštite, u izgradnju infrastrukture nacije, vodovod, kanalizaciju i sve druge stvari koje su im potrebne.

Prema rečima izraelskog premijera, dva drevna naroda, jevrejski i persijski, konačno će biti u miru kada Iran postane slobodna zemlja i kada teroristička mreža koju je iranski režim izgradio na pet kontinenata bude razbijena.

image