Trampu u čast: Amerikanci sada mogu da kupe tematske "MAGA patriota" jurišne puške

Oružje koje nosi ime bivšeg predsednika je isto iz kog je ranjen u atentatu

Mali proizvođač oružja u Alabami prodaje "MAGA patriota" jurišne puške AR-15, isti model koji je pre dva meseca korišćen u napadu na Donalda Trampa.

Proizvođač "PTC armori" iz Alabame, "Učinimo Ameriku ponovo velikom" (Make America Great Again) puške prodaje za 2.997 dolara na svom sajtu. Prva serija ima 20 pušaka i, kako navode, ostale su još svega četiri.

Na veb-stranici se nalazi fotografija AR-15, standardnog tipa koju koristi američka vojska, sa okvirom velikog kapaciteta gde na jednoj strani piše "Tramp" a na drugoj "MAGA patriota".

Proizvođač navodi da su "MAGA patriota" jurišne puške dizajnirane da budu "AR-15 za kojim posežete u sefu za oružje kada su vaš život ili život vaših najmilijih ugroženi i kada vam je potrebna puška kojoj možete verovati."

Predsednički kandidat republikanaca Donald Tramp ranjen je pre nešto više od dva meseca na predizbornom skupu u Pensilvaniji. Na njega je iz puške u stilu AR-15 napadač otvorio vatru i pogodio ga u uvo, ubivši jednu osobu, podseća "Fajnenšel tajms".

Tramp, kao neko ko je osuđen za zločin, ne sme da poseduje oružje. Ranije je imao dozvolu za isto. Sa druge strane, njegov protivkandidat Kamala Haris ima dozvolu i drži oružje u kući.