Svet

Pezeškijan Izraelu: Ne tražimo rat, ali ne ulazite u sukob s Iranom

Odlučno se suprotstavljamo svakoj pretnji, ovo je samo deo naše moći, upozorio je predsednik Irana nakon raketnog napada na Izrael
Pezeškijan Izraelu: Ne tražimo rat, ali ne ulazite u sukob s Iranom© Tanjug/AP Photo/Vahid Salemi

Predsednik Irana Masud Pezeškijan rekao je da Teheran ne traži rat, već se odlučno suprotstavlja svakoj pretnji i pozvao Izrael da ne ulazi u sukob sa Iranom, prenose RIA Novosti.

Pored toga, Pezeškijan je naveo da je Iran odgovorio na akcije Izraela na osnovu legitimnih prava i radi mira i bezbednosti naroda Irana i celog regiona.

"Dat je odlučan odgovor na izraelska kršenja međunarodnog prava u skladu sa zakonom i radi mira i bezbednosti Irana i regiona. Ovi koraci su preduzeti da bi se zaštitili interesi i građani Irana. (Izraelski premijer Benjamin) Netanjahu treba da zna da Iran ne traži rat, već se odlučno suprotstavlja svakoj pretnji. Ovo je samo deo naše moći, ne ulazite u sukob sa Iranom", napisao je Pezeškijan na društvenoj mreži Iks.

Ranije u toku večeri, Iran je izveo raketni napad na Izrael, a prema izveštajima medija ispaljeno je više stotina raketa.

Iranski mediji naveli su da su prvi put korišćene hipersonične rakete, kao i da su gađane tri izraelske vojne baze.

image